Yazar "Doğan, Murat" için Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar listeleme
-
Assessment of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria from Traditional Sourdoughs for Bread-Making in Turkey against Some Gut Conditions
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (Dept. Food Technology, Faculty of Animal and Agricultural Sciences, Diponegoro University, 2019)This study aims to assess the probiotic properties of Lactic Acid Bacteria isolated from the traditional sourdoughs used for bread making in Turkey against some gut conditions. A total number of 29 samples from ... -
Biochemical Effect Mechanism of Probiotics in Gut and Evaluation of Their Effect on Allergies
Doğan, Murat (Harran University, 2021)Probiotics are natural members of the gut microbiota. In order to be effective, they must first pass through the intestinal tract alive by showing resistance to gastric acidity and bile salts, and finally colonize the ... -
Birleşmiş Milletler’in küresel beslenme ve gıda güvencesi politikalarının değerlendirilmesi
Doğan, Murat; Özaltın, Emrah (Üzeyir KEMENT, 2022)Birleşmiş Milletlere bağlı Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) küresel beslenme ve gıda güvencesi konularında çeşitli politikalar ... -
Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma
Doğan, Murat; Özaltın, Emrah (Kastamonu Üniversitesi, 2022)Amaç: Ülke kültürlerinin en önemli unsurlarından biri olan gastronomi alanındaki yeni gelişmeler geleneksel gıdalara olan ilgiyi artırmış olup bunların arasında geleneksel Türk içeceği olan boza da yer almaktadır. Ancak ... -
Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)Giriş Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb. krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör saldırıları gibi olağanüstü ... -
Catering Sektöründe İlişkisel Pazarlama
Doğan, Murat (IKSAD CONFERENCE PLATFORM, 2022)Özet Günümüz rekabet koşullarında işletmelerin oluşturduğu pazarlama karmasının tamamı veya bir kısmı rakip işletmeler tarafından kolaylıkla kopyalanabilmektedir. Bu koşullar, işletmeleri müşterileriyle ancak ilişkisel ... -
Determining The Effect of Catering Companies' Attitudes Toward Customer Complaints on Customer Loyalty
Doğan, Murat (Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2022)Catering companies are organizations that provide catering services with a pre-agreed menu and price, prioritizing public health. This study aimed to determine the effect of catering companies' attitudes toward customer ... -
The effect of different compositions of starter cultures developed from phytic acid-degrading lactic acid bacteria on the sensory quality of bread
Doğan, Murat (2021)Sourdough is an initial product used in cereal fermentation, usually prepared by adding lactic acid bacteria (LAB) strains to a mixture of wheat and water. Phytic acid present in wheat flours negatively affects the ... -
The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals
Doğan, Murat (İrfan YAZICIOĞLU, 2023)This study aims to determine the effect of relationship marketing practices in food service businesses on customer loyalty. In the study, focus group interviews were conducted with seven senior sales and marketing ... -
Evaluation of Customer Complaints to Catering Services in Terms of Food Safety
Doğan, Murat; Ay, Murat (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020)The aim of the study is to evaluate the customer complaints reported to catering services companies (CSC) and to determine the food safety subjects that these companies should focus on as a result of this evaluation. The ... -
Evaluation of the probiotic potential of Pediococcus strains from fermented dairy product kefir
Doğan, Murat; Ay, Murat (Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)Fermented dairy products mostly harbour some microbiota, also known as probiotics. Over the last years, there has been a significant increase in interest in probiotics. Among them, Pediococcus strains also exist in ... -
Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (2020)Fermentation using Lactic Acid Bacteria (LAB) and LAB species can exhibit extracellular activi- ties such as decreasing of antinutritional factors, in particular phytic acid (PA) or phytate. The objective of this study ... -
Gastronomi Mühendisliği: Gastronomiye Yeni Yaklaşım
Doğan, Murat (Selçuk Üniversitesi, 2022)Özet Bu çalışma gastronomiye yeni bir yaklaşım getireceğini düşündüğümüz mühendislik, fen ve sosyal bilimler ile çok disiplinli çalışma olanağı bulabilecek bir alan olan gastronomi mühendisliğinin, bileşenlerini ve ... -
Gastronomi Mühendisliğine Giriş
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2023)Bir şefin hazırladığı yemeğin tadı, lezzeti, görselliği gibi tüm özelliklerini bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerekmektedir. Bu bakış açısı da gastronomi alanının mühendislik bilgi, beceri ve deneyimlerine ... -
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ... -
Genel Mikrobiyolojiye ve Gıda Mikrobiyolojisine Giriş
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)Mikrobiyoloji canlıları inceleyen biyoloji biliminin alt dalıdır. Genellikle gözle görülemeyen çok küçük canlılar olan mikroorganizmaları inceler ve insanlık yararına uygulamalar yapar. Uygulamalı bir bilim dalı olan ... -
Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)Sambucus, Adoxaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Genel likle halk arasında mürver olarak bilinir. Bitki Caprifoliaceae familyasının bir üyesi iken;[1] Adoxa cinsindeki bitkilerle genetik ve ... -
Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
Doğan, Murat; Vatandost, E. Gamze (Gülizar CENGİZ, 2023)Gıda çalışmaları, bilim, sanat, tarih, toplum ve diğer alanlarda yiyecek ve onun çeşitli yönlerinin eleştirel olarak incelenmesi olarak tanımlanabilir. Küresel salgınlar, kuraklıklar, savaşlar ve diğer faktörler, yiyecek ... -
Gıda Felsefesine Giriş
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2021)Giriş Günümüze gelene kadar gıda bilimi genellikle doğa bilimleri, mühendislik ve uygulama ağırlıklı gelişmiştir. Gıda biliminin sosyal ve sanat yönü neredeyse yok sayılmış ve sosyal bilimlerle ilişkisi değersiz ... -
Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)Gıda mühendisliğinde temel işlemler; çeşitli gıdaların hazırlanması sırasında uygulanan genel işlemleri ifade etmektedir. Gıda üretiminde kullanılan temel işlemler sayesinde ham maddeler tüketilebilecek hâle getirilir, ...