Güzel Sanatlar Fakültesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Istanbul Gelisim University Faculty of Fine Arts
Bu bölüm içindeki alt bölümler
-
Bültenler [66]
Bulletins
Bu bölümdeki koleksiyonlar
-
Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar [86]
Publications in Other Citation Indexes -
Diğer Yayınlar [36]
Other Publications -
Kataloglar [2]
Catalogs -
Projeler [1]
Projects -
Raporlar [2]
Reports -
Videolar [5]
Videos -
Web of Science ve Scopus Atıf Dizinlerindeki Yayınlar [24]
Publications in Web of Science and Scopus Citation Indexes
Güncel Gönderiler
-
Anadolu Ajansı Ayrımcılık Hattı-Temmuz 2024: Batı'daki yemek kültürünün kökenleri sömürge dönemindeki köle ticaretine uzanıyor
(İGÜ Yayınları, 2024)"Afrikalı köleler sebze ağırlıklı besleniyorlardı. Bu malzemeleri ve pişirme tekniklerini efendilerinin damak tadıyla harmanlayarak hem kölelerin hem de sahiplerinin mutlu olacağı bir yemek şekli ortaya çıkardılar" Sömürgecilik ... -
Baharat ve Kuru Yemişlerde Zehir Saçan Madde Kansere Davetiye Çıkarıyor
(İhlas Haber Ajansı, 2023)Video Başlığı: Baharat ve Kuru Yemişlerde Zehir Saçan Madde Kansere Davetiye Çıkarıyor Süre: 00.06:44 Biçimlendirme: Mp4 Tarih: 2023 -
Sucuktaki Hileye Dikkat
(Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş., 2024)Video Başlığı: Sucuktaki Hileye Dikkat Süre: 00.03:30 Biçimlendirme: Mp4 Tarih: 2024 -
Dünyada Açlık, Kıtlık ve Çözüm Önerileri
(Turkuvaz Medya Grubu, 2022)Video Başlığı: Dünyada Açlık ve Kıtlık ve Çözüm Önerileri Süre: 00.13:28 Biçimlendirme: Mp4 Tarih: 2022 -
Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Köleliğin Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2024)Video Başlığı: Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Köleliğin Değerlendirilmesi Süre: 00.03:31 Biçimlendirme: Mp4 Tarih: 2024 -
Gastronomi Tarihi ve Kültürünün Baş Tacı Baharatlar
(Türk Medya, 2024)Video Başlığı: Gastronomi Tarihi ve Kültürünün Baş Tacı Baharatlar Süre: 00.11:22 Biçimlendirme: Mp4 Tarih: 2024 -
Yiyecek ve İçecek Sektörü Gastronomi 4.0 Uygulamalarında Bulanık Mantık
(Şırnak Üniversitesi, 2024)Endüstri 4.0, otomasyon ve gerçek zamanlı veri alışverişi ile üretim süreçlerinin verimliliği ve esnekliğinde artışı vaat etmektedir. Ayrıca kişiselleştirilmiş, hızlı ürün ve hizmetlere yönelik değişen tüketici taleplerini ... -
There's Science in the Kitchen-July 2024: Élie Metchnikoff (1845-1916) Pioneer of Probiotic Foods
(İGÜ Yayınları, 2024)Dear readers, is there anyone who doesn't know Pasteur? If I asked this question, you would surely respond, "Of course we know him." Now, if I asked the same question about Metchnikoff, many of us would probably say we ... -
Mutfakta Bilim Var-Temmuz 2024: Élie Metchnikoff (1845-1916) Probiyotik Gıdaların Öncüsü
(İGÜ Yayınları, 2024)Değerli okurlarım, Pasteur’ü tanımayanımız var mı? Şeklinde sorsam. Öyle şey olur mu? Tabi ki tanıyoruz dersiniz. Aynı soruyu Metchnikoff için sorsam! Muhtemelen birçoğumuz tanımayız cevabını verecektir. O zaman hemen ... -
Investigation of the Visual-Semantic Relations in Typography
(International Journal for Multidisciplinary Research (IJFMR), 2024)The technological advancements initiated with the onset of the Industrial Revolution and persisting rapidly to this day continue to instigate profound transformations in societies, cultures, and even forms of governance, ... -
Algılanım Temelli Bir Deneyim Alanı Olarak Terrence Malick Sinemasında Biçim ve İçerik Kaynaşması: Knight of Cups Örneği
(Düzce Üniversitesi, 2024)Amerikan sinemasının önemli yaratıcılarından biri olan Terrence Malick, odağına aldığı meselelerin felsefi bağlantısı ve derinlik seviyesi ile kendine özgü biçimsel tercihleri sayesinde çağdaşlarından ayrılmaktadır. ... -
Konuk(sev/er)mezliğin Koşul(lu/suz)luğunu Aramak: Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (Kaufman, 2020)
(Serdar Öztürk, 2024)Konukluk, yabancı sınırlar içindeki bireylerin geçici durumunu kapsar. Ev sahibi, konuğun konaklamasının sınırlarını belirleme yetkisine sahiptir ve bu da konuğun hareket özgürlüğünü etkiler. Konukseverliğin koşullu veya ... -
Mutfakta Sağlık-Culinary Medicine
(İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2024)Culinary Medicine nedir? Kısaca tanımlar mısınız? Hipokrat “Gıdanız ilacınız olsun” yaklaşımı ile gıda ve sağlık arasındaki ilişkiye odaklanarak sağlıklı gıda üretiminin ve mutfağın önemini vurgulamıştır. Günümüzde uzman ... -
Mutfakta Bilim Var-Haziran 2024: Lezzetin Gizemi
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Değerli okurlarım hepimizin malumu olduğu üzere anne karnında başladığımız lezzet yolculuğuna, anne sütü ile devam ettik ve tüm hayatımız süresince de devam edeceğiz. Yazımın başlığına lezzetin gizemi diyerek aslında ... -
Mutfakta Bilim Var-Mayıs 2024: İstanbul Mutfağı: Kadim Kültürlerin Buluştuğu Bir Mutfak (2)
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Tarihi İstanbul mutfağı, temel olarak Osmanlı Saray ve Halk mutfağı olmak üzere iki ana kategoriye ayrılabilir. Osmanlı saray mutfağı 15. yüzyılda gelişmeye başlamış ve özellikle Fatih’in İstanbul'u fethetmesinden sonra ... -
Mutfakta Bilim Var-Nisan 2024: Kadim Kültürlerin Buluştuğu Bir Mutfak
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Konar ve göçer Türk topluluklarının mutfakları portatif ve pratik olmak zorundaydı. Sadece bir örnek vereceğim. Göçebe bir Türk ailesi yanında hepimizin yakından tanıdığı sac tava aparatını her daim taşımaktaydı. Aile ... -
Development of LLDPE based active nanocomposite films with nanoclays impregnated with volatile compounds
(ELSEVIER, RADARWEG 29, 1043 NX AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2018)In this study, a novel procedure was performed for grafting of nanoclays (montmorillonite (MMT) and halloysite (HNT)) with essential oil constituents (thymol (THY), eugenol (EUG) and carvacrol (CRV)) using Tween 80 ... -
Assessment of Multi Fragment Melting Analysis System (MFMAS) for the Identification of Food-Borne Yeasts
(SPRINGER, ONE NEW YORK PLAZA, SUITE 4600 , NEW YORK, NY 10004, UNITED STATES, 2018)Multi Fragment Melting Analysis System (MFMAS) is a novel approach that was developed for the species-level identification of microorganisms. It is a software-assisted system that performs concurrent melting analysis of 8 ... -
Determination of mold contamination and aflatoxin levels of the meat products/ingredients collected from Turkey market
(WILEY, 111 RIVER ST, HOBOKEN 07030-5774, NJ, 2018)This study aimed to highlight general safety conditions of meat products (n = 24, fresh meat, Turkish sucuk, sausage, and pastirma) and ingredients (n = 20, red paprika, black pepper, coriander, spice mix and fenugreek ... -
Mutfakta Bilim Var-Mart 2023 : Tuğrul Şavkay (1951-2003) Türkiye Gastronomisinin Büyük ustası
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Son iki yazımda, gastronomi alanına büyük katkılar sağlamış ve yiyecek ve içecek sektörünü dönüştürmüş Fransız gastronom ve şefler Escoffier ve Carême’den bahsetmiştim. Bu yazının konusu ise Türkiye’nin öncü ve en önemli ...