dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2024-08-19T06:18:31Z | |
dc.date.available | 2024-08-19T06:18:31Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/7520 | |
dc.description.abstract | "Afrikalı köleler sebze ağırlıklı besleniyorlardı. Bu malzemeleri ve pişirme tekniklerini efendilerinin
damak tadıyla harmanlayarak hem kölelerin hem de sahiplerinin mutlu olacağı bir yemek şekli ortaya
çıkardılar"
Sömürgecilik döneminde Afrika'dan Amerika ve Avrupa kıtalarına getirilen kölelerin taşıdığı sebzemeyve tohumları, Batı ülkelerindeki farklı mutfakların gelişimine önemli katkılarda bulundu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak
Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, AA muhabirine, Batı'daki yeme içme
alışkanlığının dönüşümünü anlattı. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İGÜ Yayınları | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kölelik | en_US |
dc.subject | Sömürgecilik | en_US |
dc.subject | Toplumsal ölüm | en_US |
dc.subject | Toplumsal etkileşim | en_US |
dc.title | Anadolu Ajansı Ayrımcılık Hattı-Temmuz 2024: Batı'daki yemek kültürünün kökenleri sömürge dönemindeki köle ticaretine uzanıyor | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi E-Bülteni | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.issue | 49 | |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |
dc.institutionauthor | Doğan, Murat | |