Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-08-19T06:18:31Z
dc.date.available2024-08-19T06:18:31Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7520
dc.description.abstract"Afrikalı köleler sebze ağırlıklı besleniyorlardı. Bu malzemeleri ve pişirme tekniklerini efendilerinin damak tadıyla harmanlayarak hem kölelerin hem de sahiplerinin mutlu olacağı bir yemek şekli ortaya çıkardılar" Sömürgecilik döneminde Afrika'dan Amerika ve Avrupa kıtalarına getirilen kölelerin taşıdığı sebzemeyve tohumları, Batı ülkelerindeki farklı mutfakların gelişimine önemli katkılarda bulundu. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğan, AA muhabirine, Batı'daki yeme içme alışkanlığının dönüşümünü anlattı.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİGÜ Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKöleliken_US
dc.subjectSömürgeciliken_US
dc.subjectToplumsal ölümen_US
dc.subjectToplumsal etkileşimen_US
dc.titleAnadolu Ajansı Ayrımcılık Hattı-Temmuz 2024: Batı'daki yemek kültürünün kökenleri sömürge dönemindeki köle ticaretine uzanıyoren_US
dc.typecontributionToPeriodicalen_US
dc.relation.ispartofİstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi E-Bültenien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.issue49
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster