dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2024-07-05T06:34:15Z | |
dc.date.available | 2024-07-05T06:34:15Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/7457 | |
dc.description.abstract | Culinary Medicine nedir? Kısaca tanımlar mısınız?
Hipokrat “Gıdanız ilacınız olsun” yaklaşımı ile gıda ve sağlık arasındaki ilişkiye odaklanarak sağlıklı
gıda üretiminin ve mutfağın önemini vurgulamıştır. Günümüzde uzman doktorlar hastaları için
beslenme kılavuzları yayınlamakta ve beslenme gereksinimlerini açıklamakta ancak çok az pratik bilgi
vermekteler. Çeşitli sanayileşmiş ülkelerdeki aşçılar, kronik hastalıklar için diyet yemekleri
hazırlamakta. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İzmir Ekonomi Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Culinary Medicine | en_US |
dc.subject | Sağlık Kuruluşları | en_US |
dc.subject | Restoranlar ve Gıda Hizmetleri Sektörü | en_US |
dc.subject | Eğitim Programları ve Sertifikasyonlar | en_US |
dc.subject | Sağlıklı Beslenme Bilgisi | en_US |
dc.subject | Yemek Pişirme Becerileri | en_US |
dc.subject | Hasta Eğitimi ve Danışmanlık | en_US |
dc.title | Mutfakta Sağlık-Culinary Medicine | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.relation.ispartof | Gastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumu | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Konferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.institutionauthor | Doğan, Murat | |