Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-07-05T06:34:15Z
dc.date.available2024-07-05T06:34:15Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7457
dc.description.abstractCulinary Medicine nedir? Kısaca tanımlar mısınız? Hipokrat “Gıdanız ilacınız olsun” yaklaşımı ile gıda ve sağlık arasındaki ilişkiye odaklanarak sağlıklı gıda üretiminin ve mutfağın önemini vurgulamıştır. Günümüzde uzman doktorlar hastaları için beslenme kılavuzları yayınlamakta ve beslenme gereksinimlerini açıklamakta ancak çok az pratik bilgi vermekteler. Çeşitli sanayileşmiş ülkelerdeki aşçılar, kronik hastalıklar için diyet yemekleri hazırlamakta.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİzmir Ekonomi Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectCulinary Medicineen_US
dc.subjectSağlık Kuruluşlarıen_US
dc.subjectRestoranlar ve Gıda Hizmetleri Sektörüen_US
dc.subjectEğitim Programları ve Sertifikasyonlaren_US
dc.subjectSağlıklı Beslenme Bilgisien_US
dc.subjectYemek Pişirme Becerilerien_US
dc.subjectHasta Eğitimi ve Danışmanlıken_US
dc.titleMutfakta Sağlık-Culinary Medicineen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.ispartofGastronomide Güncel Eğilimler Sempozyumuen_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster