Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-06-04T19:27:58Z
dc.date.available2024-06-04T19:27:58Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.issn1305-1792
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7417
dc.description.abstractKonar ve göçer Türk topluluklarının mutfakları portatif ve pratik olmak zorundaydı. Sadece bir örnek vereceğim. Göçebe bir Türk ailesi yanında hepimizin yakından tanıdığı sac tava aparatını her daim taşımaktaydı. Aile konakladığı yerde un ve suyu karıştırıp hamur yapar. Açtığı yufkalar sac üzerinde pişirilir. Sonrasında sacın çukur kısmı çevrilir, yemek o kısımda pişirilir. İşte baklava için en önemli püf noktası, Türk ekmek yapma tekniği olan yufka açmadır. Osmanlı sarayında aşçılar kadim bir gelenek olan yufka açma tekniği ile incecik katlarda yufkalar açmış ve günümüzün çıtır çıtır lezzetli baklavası ortaya çıkmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstmag Magazin Gazeteciliken_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKadim kültürleren_US
dc.subjectİstanbul mutfağıen_US
dc.titleMutfakta Bilim Var-Nisan 2024: Kadim Kültürlerin Buluştuğu Bir Mutfaken_US
dc.typecontributionToPeriodicalen_US
dc.relation.ispartofHotel Restaurant & Hi-Tech Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage80en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster