dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2024-03-15T22:01:27Z | |
dc.date.available | 2024-03-15T22:01:27Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/7205 | |
dc.description.abstract | Son iki yazımda, gastronomi alanına büyük katkılar sağlamış ve yiyecek ve içecek sektörünü
dönüştürmüş Fransız gastronom ve şefler Escoffier ve Carême’den bahsetmiştim. Bu yazının
konusu ise Türkiye’nin öncü ve en önemli gastronomların başında gelen Tuğrul Şavkay olacak.
Şavkay’ı seçmemim en önemli nedenlerinin başında Türkiye gastronomisine katkılarının
farkında olunmaması ve onun açtığı yolun ve sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmemesi
gelmektedir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Tuğrul Şavkay | en_US |
dc.subject | Mutfakla Tanışması | en_US |
dc.subject | Yemek Kültürü Yazarlığı | en_US |
dc.subject | Osmanlı Mutfağı Kitabı | en_US |
dc.subject | Şavkay’dan Genç Şeflere Öneriler | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-Mart 2023 : Tuğrul Şavkay (1951-2003) Türkiye Gastronomisinin Büyük ustası | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Hotel Restaurant & Hi-Tech Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 94 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |