Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-03-15T22:01:27Z
dc.date.available2024-03-15T22:01:27Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7205
dc.description.abstractSon iki yazımda, gastronomi alanına büyük katkılar sağlamış ve yiyecek ve içecek sektörünü dönüştürmüş Fransız gastronom ve şefler Escoffier ve Carême’den bahsetmiştim. Bu yazının konusu ise Türkiye’nin öncü ve en önemli gastronomların başında gelen Tuğrul Şavkay olacak. Şavkay’ı seçmemim en önemli nedenlerinin başında Türkiye gastronomisine katkılarının farkında olunmaması ve onun açtığı yolun ve sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmemesi gelmektedir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstmag Magazin Gazeteciliken_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTuğrul Şavkayen_US
dc.subjectMutfakla Tanışmasıen_US
dc.subjectYemek Kültürü Yazarlığıen_US
dc.subjectOsmanlı Mutfağı Kitabıen_US
dc.subjectŞavkay’dan Genç Şeflere Önerileren_US
dc.titleMutfakta Bilim Var-Mart 2023 : Tuğrul Şavkay (1951-2003) Türkiye Gastronomisinin Büyük ustasıen_US
dc.typecontributionToPeriodicalen_US
dc.relation.ispartofHotel Restaurant & Hi-Tech Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage94en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster