dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2024-03-15T21:35:17Z | |
dc.date.available | 2024-03-15T21:35:17Z | |
dc.date.issued | 2024 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/7204 | |
dc.description.abstract | Malumunuz son yıllarda toplum olarak birçok salgın hastalıkla savaştık. Son haftalarda
artışı görülen üst solunum yolu hastalıkları ve yeni koronavirüs enfeksiyonu olan JN1
varyantı gündemde. Salgın şeklinde ilerleyen hastalıklar hala toplumumuzu kötü yönde
etkiliyor. İşte bu noktadan bakıldığında alınması gereken bazı önlemler mevcut. Bunların
en önemlisi bağışıklık sistemimizi güçlendirmektir diyebilirim. Evet, bağışıklık
güçlendiricilerin en başında da fermente, fonksiyonel ve probiyotik yiyecekler ve
içecekler gelmekte. Bunlardan biri de kefir. Ancak kefir sağlığımızı gerçekten iyi yönde
etkiler mi? Nasıl temin edebiliriz? Nasıl tüketiriz? gibi sorular sıkça sorulmakta. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İGÜ Yayınları | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Şifa kaynağı kefir | en_US |
dc.subject | bağışıklık sistemi | en_US |
dc.subject | metabolitler | en_US |
dc.subject | fermente süt ürünleri | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-Şubat 2023 : Şifa kaynağı kefir | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi E-Bülteni | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.issue | 44 | en_US |
dc.identifier.startpage | 63 | en_US |
dc.identifier.endpage | 65 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Diğer | en_US |