dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2023-12-26T13:05:00Z | |
dc.date.available | 2023-12-26T13:05:00Z | |
dc.date.issued | 2023 | en_US |
dc.identifier.issn | 1305-1792 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/6800 | |
dc.description.abstract | Bugün size Fransız Mutfağını en diplerden alıp üst liglere çıkarılmasında çok büyük katkıları olan iki
ustadan birini anlatacağım. Ustalardan biri, başlıkta gördüğünüz Şef Auguste Escoffier (Agust Eskofier)
diğeri ise Marie-Antoine Carême (Marie Antonin Karem) ki ondan daha sonraki yazılarımda
bahsetmeyi planlıyorum. Baştan şunu söylemekte yarar var. İki ustanın eşdeğeri bir usta Türk Mutfağını
zamanında ele almış olsaydı, şimdi tüm Dünya Türk Mutfağını konuşuyor olurdu. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Şef Auguste Escoffier | en_US |
dc.subject | Mutfak sanatları ustası | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-Aralık 2023: Auguste Escoffier (1846- 1935) Mutfak Sanatları Ustası | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Hotel Restaurant & Hi-Tech Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.issue | 12 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |
dc.institutionauthor | Doğan, Murat | |