dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2023-12-26T12:40:37Z | |
dc.date.available | 2023-12-26T12:40:37Z | |
dc.date.issued | 2023 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/6798 | |
dc.description.abstract | Beş altı yaşlarımda köyümüze gitmiştim. Yer sofrasına kocaman bir somun ekmek geldi. Bir
parça da bana düştü. Ekmekten bir parça kopardım. Tadı İstanbul’da yediğim ekmeklere
benzemiyordu. Biraz ekşi, fazlaca pişkin ve daha da önemlisi bana çok sert gelmişti. Ekşi
mayalı ekmek ile ilk tanışmam bu şekilde oldu. O zaman bu ekmeği çok garipsemiş, her zaman
yediğim pofidik ve yumuşak İstanbul somununu aramıştım. Ama şimdi kedine has ekşi tatta ve
güzel kokan o ekmekleri çok daha fazla seviyorum. Ve arıyorum. Maalesef bulamıyorum. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ekşi mayalı ekmek | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-Ekim 2023: Ekşi Mayalı Ekmeği Sever misiniz? | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Yemek Zevki Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.volume | 25 | en_US |
dc.identifier.issue | 10 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |
dc.institutionauthor | Murat, Doğan | |