dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2023-09-15T08:27:38Z | |
dc.date.available | 2023-09-15T08:27:38Z | |
dc.date.issued | 2023 | en_US |
dc.identifier.issn | 1301-5664 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/5536 | |
dc.description.abstract | Sevgili okurlarım, Fransız tarihine göz ucuyla şöyle bir baksak bile, bir tarafta ihtişamı diğer tarafta ise
yoksulluk ve kaosu çok rahat görebiliriz. Bu nedenle Fransa ziyaretçilerini her zaman farklı kültürü ve
özellikle mutfağıyla büyülemiştir. Fransız kültürünün oluşumunda yemek, oynadığı rol ile öne
çıkmaktadır. Yazımın başlığında da belirttiğim bir önerme mevcut. Evet, gastronomi uzmanları Fransız
mutfağının diğer Dünya mutfaklarından daha fazla gelişmiş olduğunda hem fikir. Yazımda, Fransız
mutfağının diğer Dünya mutfaklarını hızla geçerek nasıl birinci olmayı başardığını anlamaya
çalışacağız. Bu bağlamda Fransız mutfağının gelişimini sosyal, politik, ekonomik ve bence en önemlisi
olan tarihi açıdan birkaç cümleyle açıklamaya çalışacağım. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Fransız mutfağı | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-Ağustos 2023: Neden Fransız Mutfağı daha fazla gelişmiş? | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Yemek Zevki Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.volume | 25 | en_US |
dc.identifier.issue | 8 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |
dc.institutionauthor | Doğan, Murat | |