Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2023-09-15T08:27:38Z
dc.date.available2023-09-15T08:27:38Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.issn1301-5664
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/5536
dc.description.abstractSevgili okurlarım, Fransız tarihine göz ucuyla şöyle bir baksak bile, bir tarafta ihtişamı diğer tarafta ise yoksulluk ve kaosu çok rahat görebiliriz. Bu nedenle Fransa ziyaretçilerini her zaman farklı kültürü ve özellikle mutfağıyla büyülemiştir. Fransız kültürünün oluşumunda yemek, oynadığı rol ile öne çıkmaktadır. Yazımın başlığında da belirttiğim bir önerme mevcut. Evet, gastronomi uzmanları Fransız mutfağının diğer Dünya mutfaklarından daha fazla gelişmiş olduğunda hem fikir. Yazımda, Fransız mutfağının diğer Dünya mutfaklarını hızla geçerek nasıl birinci olmayı başardığını anlamaya çalışacağız. Bu bağlamda Fransız mutfağının gelişimini sosyal, politik, ekonomik ve bence en önemlisi olan tarihi açıdan birkaç cümleyle açıklamaya çalışacağım.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstmag Magazin Gazeteciliken_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectFransız mutfağıen_US
dc.titleMutfakta Bilim Var-Ağustos 2023: Neden Fransız Mutfağı daha fazla gelişmiş?en_US
dc.typecontributionToPeriodicalen_US
dc.relation.ispartofYemek Zevki Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.volume25en_US
dc.identifier.issue8en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess