dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2023-05-04T09:39:49Z | |
dc.date.available | 2023-05-04T09:39:49Z | |
dc.date.issued | 2023 | en_US |
dc.identifier.issn | 1301-5664 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/4546 | |
dc.description.abstract | Köpük dediğimizde aslında ilk aklımıza gelen sabun köpüğüdür. Ancak mutfaklarımızda
köpük oluşturarak birçok yiyeceği ve içeceği hazırlamamız mümkün. Mutfakta bilerek ya da
bilmeyerek bilimsel alt yapısı olan farklı birçok teknik kullanıyoruz. Bunlardan biri de
köpüktür. Köpük nedir diye soracak olursak. Aslında bir sıvı veya katı madde içinde çok
sayıda gaz kabarcığının hapsedilmiş veya tutulmuş hali köpüktür. Tarih boyunca köpükler,
beze ve kremşanti gibi birçok farklı şekilde mutfaklarda yer almıştır. Ve yine mutfak köpüğü
olarak en yaygın kullanılan köpük çeşitleri kremşanti, mus, sufle ve kapuçinodur. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Mutfak köpükleri | en_US |
dc.subject | Yumurta beyazı köpüğü | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-15: Mutfak Köpükleri | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Yemek Zevki Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.volume | 25 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |