dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2023-05-04T08:43:19Z | |
dc.date.available | 2023-05-04T08:43:19Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.issn | 1305-1792 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/4543 | |
dc.description.abstract | Üniversitede bir hoca arkadaşımızla esnaf lokantalarının gıda güvenliği durumlarını
çalışıyoruz. Bu konuya çalışırken esnaf lokantalarının yaşadığı sorunlar da karşımıza çıktı.
Günümüzde toplum olarak daha çok fast-food yemek tarzına yönelmiş durumdayız. Aslında
biz farkında olmadan esnaf lokantaları gibi birçok değer gastronomi kültürünün ellerinden
kayıp gidiyor. Zannedersem, bunun farkında bile değiliz. Evet, kültürel değerlerimizi
korumamız, geleceğimiz bir teminatı olsa gerek. Bunu sağlamanın yolu ise öz değerlerimizin
günümüz koşullarına göre yeniden şekillendirilmesinden geçmektedir. Öncelikli olarak esnaf
lokantalarının tarihsel sürecinden bahsedip daha sonra da araştırma sonuçlarımıza değinmek
istiyorum. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Esnaf lokantaları | en_US |
dc.subject | Geleneksel yemek kültürü | en_US |
dc.subject | Gastronomi kültürü | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-12: Esnaf Lokantaları Gastronomi Kültürünün Ellerinden Kayıp Gidiyor! | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Hotel Restaurant & Hi-Tech Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.issue | Kasım 2022 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |