dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2023-02-09T11:26:07Z | |
dc.date.available | 2023-02-09T11:26:07Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/3851 | |
dc.description.abstract | Değerli okurlarım Baharat diye bir ülke adı duydunuz mu? Duymadıysanız söyleyeyim: Evet bir ülkenin resmi adı BHARAT. Hindistan’da Hintliler ülkelerine Hindistan demezler. Kendi dillerinde ülkelerinin adı Bharat’tır. Tarihin derinliklerine gittiğimizde en kıymetli ticaret mallarının başında baharatın olduğunu ve bu coğrafyadan geldiğini görürüz. Bizde geldiği ülkeye istinaden, buram buram cennetten rayihalarını salan bu gizemli lezzet kaynaklarına “baharat” demişiz. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstmag Magazin Gazetecilik | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Baharatlar | en_US |
dc.subject | Gastronomi | en_US |
dc.title | Mutfakta Bilim Var-5: Gizemli Dünyanın Armağanı: Baharatlar | en_US |
dc.type | contributionToPeriodical | en_US |
dc.relation.ispartof | Yemek Zevki Dergisi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.identifier.volume | 24 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal - Editör Denetimli Dergi | en_US |