Başlık için Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar listeleme
Toplam kayıt 82, listelenen: 41-60
-
Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi
(İrfan Yazıcıoğlu, 2018)Gıda korkusu; insanların sağlık, din, gelenek-görenek öğretileri veya korku çekiciliği gibi gerekçelerle belirli bir gıdayı tehdit olarak görüp o gıdadan uzak durması, gıdayı tüketmemesi olarak tanımlanabilmektedir. ... -
Kırsal Turizm ve Türlerine Yönelik Hazırlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
(2020)Turistik ürün çeşitlendirmesi içerisinde yer alan ve özellikle 2000’li yıllardan sonra sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük ilgi görmeye başlayan kırsal turizm her geçen gün daha fazla turistin katıldığı bir turizm ... -
Lezzet ve Lezzetin Bilimi: Mutfak Şeflerinin Lezzet Algıları Üzerine Bir Araştırma
(Karabük Üniversitesi, 2022)Bu çalışmanın amacı, lezzeti ve lezzet algısını tanımlamak ve mutfak şeflerinin lezzet algılarını etkileyen faktörleri belirlemek ve önceliklendirerek değerlendirmektir. İlk olarak lezzet, lezzete etki eden duyular ... -
Lowbrow Üzerine…
(Atatürk Üniversitesi, 2020)Bu çalışmada, kökleri dadaizm, kavramsal sanat, pop art'a kadar dayanan ve 1970’li yılların sonunda gelişmeye başlayan Lowbrow sanat hareketi ve son dönem örnekleriyle değerlendirmek amaçlanmıştır. Hareket; seçkinci ve ... -
Medeniyetler İçinde Hamamın Gelişimi ve Kültürel Olarak Mekân Analizleri
(Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ; Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık, 2016-07-21)Medeniyetlerin başlangıcından beri beden temizliği, toplumların kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmesi ve ilerlemesinde faydalı olmuş ve banyo kültürü kavramını oluşturmuştur. Uygarlık tarihinde, su ve suyun kullanıldığı ... -
Menü planlama ve standart reçeteler
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Catering hizmetlerinde menü, çok önemli bir üretim planlama aracıdır. Öyle bir planlama aracıdır ki işletmenin tüm bölümlerini ilgilendirir. Planlanan menüye göre yer seçilir ve dizayn edilir. Mutfak ekipmanları menüye ... -
Mobilya- Biçim- Tercih
(Osman Sağdıç, 2021)Kullanıcı, tasarımcı ve mekân arasındaki iletişimi ve etkileşimi sağlayan öğeler mobilyalardır. Profesyonel ellerce tasarlanıp üretilen, kullanıcısına özel mobilyalar olabildiği gibi, aile içinde nesilden nesile aktarılan ... -
Modern İdeolojinin Mekânsal Oluşumu: 1923-60 Yılları Arası Ankara Gazinoları
(Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2023)Türkiye’de eğlence kültürü, özellikle cumhuriyetin ilanı ile bir modernleşme sürecine girmiştir. Gazinolar da bu dönemde ortaya çıkan ve ilk örneklerine İstanbul’da rastlanan sonrasında Ankara başta olmak üzere, başka ... -
Mutfaklarda Yapay Zekânın Kullanımı ve Geleceği
(Ufuk Üniversitesi, 2023)Akıllı teknolojilerin en önemli unsurlarından biri olan yapay zekânın tüm özelliklerini içinde barındırmakta olan akıllı mutfaklar günümüzün ve geleceğin en önemli kavramlarından ve olgularından biri olacaktır. Günümüzde ... -
Neoliberal Yönetimsellik Bağlamında Türkiye’de Merkez Haber Medyasında Yer Alan Ekonomi Haberlerinin İncelenmesi: ‘Hürriyet’ ve ‘Sabah’ Örneği
(Üsküdar Üniversitesi, 2023)Bu çalışma, Türkiye’de neoliberal yönetimselliğin merkez medyasında yer alan ekonomi haberleri üzerindeki yansımalarını tartışmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, merkez haber medyasından Hürriyet ve Sabah gazeteleri ... -
On-site and one-year monitoring of food service business risks associated with poor hygiene quality in the catering establishments for consumer protection
(Routledge, 2021)Hygiene is essential in foodservices to prevent food safety and public health issues. Implementation of food safety legislation represents a sine qua non obligation of the foodservice business. In this study, we aimed to ... -
Öz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulama
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmanın temel amacı önlisans turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık öğrencilerinin öz düzenlemelerinin akademik öz yeterlilikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan ... -
Özgür Yalım’ın Tanpınar Uyarlaması “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” Oyunu Üzerine Bir İnceleme
(Cengiz Alyılmaz, 2020)Şair, roman yazarı, akademisyen, edebiyat tarihçisi gibi kimliklere sahip bir Türk aydını olan Ahmet Hamdi Tanpınar‟ın en önemli eserlerinden biri Saatleri Ayarlama Enstitüsü‟dür. Tanpınar 1961 yılında basılan ... -
The Place of Goose Meat in Turkish Gastronomy
(Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2022)Goose meat has always had a gastronomic value for both international and Turkish cuisines. The aim of the present study is to introduce the goose meat dishes that belongs to local Anatolian cuisines, to contribute to the ... -
Pop Sonrası Pop; Neo Pop
(İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, 2018)Pop sanatçıları eserlerini; o gününün insanının her gün tükettiği yiyecekleri, sıradan nesneleri, insanlara yönelik düz, dolayımsız bir yaklaşımla oluşturmuşlardı. Nesnelerin boyut ve sergilendikleri ortamlar bakımından ... -
Profesyonel Makyaj Eğitimi ve Bilgilerin Paylaşımında Sosyal Medyanın Önemi
(Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ; Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık, 2015-09)Bu makalede, profesyonel makyaj alanındaki mesleki bilgilerin sosyal medyada paylaşımı incelenmiştir. Geçmişte “meslek sırrı” olarak tanımlanan ve deneyimlerle, özel eğitimlerle kazanılmış pekçok bilginin Sosyal Medya’nın ... -
The Relationship between Presentation of Artworks of Various Dimensions and Architectural Design in The Scope of The Development of Exhibition Design
(Ataturk University, 2021)The display has been used from the very beginning to display objects. Exhibition design is a combination of display and contemporary visual communication design. With the development of the exhibition concept and the ... -
A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
(2022)Food colorings are substances commonly used to increase the desire to eat by making the appearance of the food more attractive. This study aims to determine the general knowledge of pastry chefs about food colorings and ... -
Restoran Müşterilerinin Instagram’da Önem Verdikleri Faktörler ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi
(Yüksel Öztürk, 2020)Dünyada son 30 yıllık süreçte bilgi teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler hem kişilerin hem de işletmelerin yaşam içinde hayatın normal seyrini değiştirmiştir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte de basit bireysel ... -
Restoranlarda Oluşan Gıda Atıkları ve Yönetimi: İstanbul İli Örneği
(Sidas Medya A.Ş., 2021)Başlangıçta insan tüketimi için üretilen gıdaların atığa dönüşmesi, sadece gıdaların değil aynı zamanda üretim ve tüketim döngüsü sürecinde harcanan zaman, enerji, emek, para ve doğal kaynakların israfına da yol açmaktadır. ...