Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-02-15T10:31:52Z
dc.date.available2024-02-15T10:31:52Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.isbn978-605-7928-07-8
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7026
dc.description.abstractGelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızlı sanayileşme, kadınların iş yaşamına katılımının artması ve böylece ev dışında yemek yeme olgusunda görülen çok hızlı artış, toplu beslenme hizmetlerinin halk sağlığı açısından stratejik bir öneme sahip olmasına neden olmuştur. Bu nedenle catering hizmetlerinde stratejik yönetim sürecinin iyi şekilde yürütülebilmesi çok önemlidir. Bu süreçle ilgili bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Bazı catering işletmeleri başarılıyken bazıları neden başarısızdır? İşletmeler tarafından izlenen stratejilerin performanslarına etkisi var mıdır? Catering hizmetleri üreten işletmelerin zorlu rekabet sürecinde statejik seçimleri neler olmalıdır? İşletmeler tarafından rekabet avantajı nasıl sağlanır ve bu nasıl sürdürülebilir hâle getirilir? Günümüz koşullarında bu süreçler insan sağlığı, kalite ve müşteri odaklı olmak zorundadır. Bu anlamda işletmelerin sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilmeleri için doğru ve gerçekçi stratejik planlar oluşturmaları gerekmektedir. İşletmelerin doğru ve uygulanabilir stratejik planlar oluşturabilmeleri için güçlü yönlerini ortaya koymaları ve rakipler nezdinde zayıf yönlerinin farkında olmaları gerekmektedir. İşletmelerin sürdürülebilir bir rekabet avantajı yakalayabilmek için güçlü yönlerini bilmeleri, bu yönlerini geliştirmeleri ve bunları temel yeteneklere dönüştürmeleri.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectStratejik Yönetimen_US
dc.subjectÖrgüt Olarak Catering İşletmelerien_US
dc.subjectStratejik Bilinçen_US
dc.subjectSWOT Analizien_US
dc.subjectNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.titleStratejik Yönetim Uygulamalarıen_US
dc.typebookParten_US
dc.relation.ispartofToplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.startpage243en_US
dc.identifier.endpage251en_US
dc.relation.publicationcategoryKitap Bölümü - Ulusalen_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record