Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi
Özet
1929 yılında patlak veren Büyük Buhran sonrası yaşanan ekonomik sorunların aşılabilmesi için
gelişmiş ülkeler, sanayileşmeye ve üretime odaklanmıştır. Bu tercih dünya ekosisteminin
bozulma tehlikesini beraberinde getirmiş olup ekolojik dengenin bozulduğunun farkına ancak
1960'larda varılabilmiştir. Çevreye zarar vermeden üretimin yapılabileceği görüşü ise
1970’lerde tartışılmaya başlanmıştır. Tüm bu tartışmalar sonucu, ekosistem sorunlarının
bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerekliliği anlaşılmıştır. İnsan ve doğa arasında iyi bir
dengenin ve uyumun oluşturulması, doğal kaynaklara zarar vermeden bilinçli üretim ve
tüketiminin sağlanması ve gelecek nesillerin gereksiniminin karşılanmasına olanak sağlayacak
planların oluşturulmasının olmazsa olmaz olduğuna karar verilmiştir.