dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2023-05-04T06:08:28Z | |
dc.date.available | 2023-05-04T06:08:28Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-625-427-785-6 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/4541 | |
dc.description.abstract | Giriş:
Ölçüm tekniklerinin mutfaklarda ve operasyonel alanlarda kullanımı, reçetelerin
oluşmasında ve standartların korunmasında önemlidir. Bir reçete oluştururken ölçeklerin
kullanılmasının önemi, bu tekniklerin sağladığı faydalar söz konusudur. Bu bölümde ölçek ve
tartma tekniklerinin ne amaçlarla kullanıldığı, mutfaktaki yeri ve kullanılan sistemlerin
sağladığı faydalar anlatılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Nobel Akademik Yayınları | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Nobel Akademik Yayınları | en_US |
dc.subject | Ölçü birimleri | en_US |
dc.subject | Tariflerin ölçeklendirilmesi | en_US |
dc.subject | Mutfakta metrik sistem | en_US |
dc.subject | Çözeltiler | en_US |
dc.subject | Asit ve baz | en_US |
dc.subject | Emülsiyonlar | en_US |
dc.subject | Köpükler | en_US |
dc.subject | Kolloid yapılar | en_US |
dc.subject | Yağlar | en_US |
dc.subject | Proteinler | en_US |
dc.subject | Kristalleşme | en_US |
dc.title | Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları | en_US |
dc.type | bookPart | en_US |
dc.relation.ispartof | Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Kitap - Ulusal | en_US |