Gelişmiş Arama

Toplam kayıt 11, listelenen: 1-11

    • Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Giriş Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb. krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör saldırıları gibi olağanüstü ...
    • Gastronomi Mühendisliğine Giriş 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2023)
      Bir şefin hazırladığı yemeğin tadı, lezzeti, görselliği gibi tüm özelliklerini bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerekmektedir. Bu bakış açısı da gastronomi alanının mühendislik bilgi, beceri ve deneyimlerine ...
    • Genel Mikrobiyolojiye ve Gıda Mikrobiyolojisine Giriş 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)
      Mikrobiyoloji canlıları inceleyen biyoloji biliminin alt dalıdır. Genellikle gözle görülemeyen çok küçük canlılar olan mikroorganizmaları inceler ve insanlık yararına uygulamalar yapar. Uygulamalı bir bilim dalı olan ...
    • Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)
      Sambucus, Adoxaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Genel likle halk arasında mürver olarak bilinir. Bitki Caprifoliaceae familyasının bir üyesi iken;[1] Adoxa cinsindeki bitkilerle genetik ve ...
    • Gıda Felsefesine Giriş 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2021)
      Giriş Günümüze gelene kadar gıda bilimi genellikle doğa bilimleri, mühendislik ve uygulama ağırlıklı gelişmiştir. Gıda biliminin sosyal ve sanat yönü neredeyse yok sayılmış ve sosyal bilimlerle ilişkisi değersiz ...
    • Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)
      Gıda mühendisliğinde temel işlemler; çeşitli gıdaların hazırlanması sırasında uygulanan genel işlemleri ifade etmektedir. Gıda üretiminde kullanılan temel işlemler sayesinde ham maddeler tüketilebilecek hâle getirilir, ...
    • Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Giriş: Ölçüm tekniklerinin mutfaklarda ve operasyonel alanlarda kullanımı, reçetelerin oluşmasında ve standartların korunmasında önemlidir. Bir reçete oluştururken ölçeklerin kullanılmasının önemi, bu tekniklerin sağladığı ...
    • Menü planlama ve standart reçeteler 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Catering hizmetlerinde menü, çok önemli bir üretim planlama aracıdır. Öyle bir planlama aracıdır ki işletmenin tüm bölümlerini ilgilendirir. Planlanan menüye göre yer seçilir ve dizayn edilir. Mutfak ekipmanları menüye ...
    • Stratejik Yönetim Uygulamaları 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızlı sanayileşme, kadınların iş yaşamına katılımının artması ve böylece ev dışında yemek yeme olgusunda görülen çok hızlı artış, toplu beslenme hizmetlerinin halk sağlığı açısından ...
    • Toplam Kalite Yönetimi 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Catering hizmeti veren işletmelerin sektörel rekabet ortamında başarılı olabilmeleri için Toplam Kalite Yönetimi yaklaşımını benimsemesi ve uygulaması gerekmektedir. Toplam Kalite Yönetim Sistemi; Kalite Kontrol veya Son ...
    • Toplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve Güvenliği 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Diğer sektörlerde olduğu gibi catering sektöründe de iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Mutfaklarda bir işin doğru yapılması, onun aynı zamanda güvenli bir şekilde yapılmasını da ...