Güzel Sanatlar Fakültesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Istanbul Gelisim University Faculty of Fine Arts
Bu bölüm içindeki alt bölümler
-
Bültenler [66]
Bulletins
Bu bölümdeki koleksiyonlar
-
Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar [82]
Publications in Other Citation Indexes -
Diğer Yayınlar [29]
Other Publications -
Kataloglar [2]
Catalogs -
Projeler [1]
Projects -
Raporlar [2]
Reports -
Web of Science ve Scopus Atıf Dizinlerindeki Yayınlar [24]
Publications in Web of Science and Scopus Citation Indexes
Güncel Gönderiler
-
Development of LLDPE based active nanocomposite films with nanoclays impregnated with volatile compounds
(ELSEVIER, RADARWEG 29, 1043 NX AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2018)In this study, a novel procedure was performed for grafting of nanoclays (montmorillonite (MMT) and halloysite (HNT)) with essential oil constituents (thymol (THY), eugenol (EUG) and carvacrol (CRV)) using Tween 80 ... -
Assessment of Multi Fragment Melting Analysis System (MFMAS) for the Identification of Food-Borne Yeasts
(SPRINGER, ONE NEW YORK PLAZA, SUITE 4600 , NEW YORK, NY 10004, UNITED STATES, 2018)Multi Fragment Melting Analysis System (MFMAS) is a novel approach that was developed for the species-level identification of microorganisms. It is a software-assisted system that performs concurrent melting analysis of 8 ... -
Determination of mold contamination and aflatoxin levels of the meat products/ingredients collected from Turkey market
(WILEY, 111 RIVER ST, HOBOKEN 07030-5774, NJ, 2018)This study aimed to highlight general safety conditions of meat products (n = 24, fresh meat, Turkish sucuk, sausage, and pastirma) and ingredients (n = 20, red paprika, black pepper, coriander, spice mix and fenugreek ... -
Mutfakta Bilim Var-Mart 2023 : Tuğrul Şavkay (1951-2003) Türkiye Gastronomisinin Büyük ustası
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Son iki yazımda, gastronomi alanına büyük katkılar sağlamış ve yiyecek ve içecek sektörünü dönüştürmüş Fransız gastronom ve şefler Escoffier ve Carême’den bahsetmiştim. Bu yazının konusu ise Türkiye’nin öncü ve en önemli ... -
Mutfakta Bilim Var-Şubat 2023 : Şifa kaynağı kefir
(İGÜ Yayınları, 2024)Malumunuz son yıllarda toplum olarak birçok salgın hastalıkla savaştık. Son haftalarda artışı görülen üst solunum yolu hastalıkları ve yeni koronavirüs enfeksiyonu olan JN1 varyantı gündemde. Salgın şeklinde ilerleyen ... -
Mutfaklarda Yapay Zekânın Kullanımı ve Geleceği
(Ufuk Üniversitesi, 2023)Akıllı teknolojilerin en önemli unsurlarından biri olan yapay zekânın tüm özelliklerini içinde barındırmakta olan akıllı mutfaklar günümüzün ve geleceğin en önemli kavramlarından ve olgularından biri olacaktır. Günümüzde ... -
Biochemical Effect Mechanism of Probiotics in Gut and Evaluation of Their Effect on Allergies
(Harran University, 2021)Probiotics are natural members of the gut microbiota. In order to be effective, they must first pass through the intestinal tract alive by showing resistance to gastric acidity and bile salts, and finally colonize the ... -
Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi
(Toros Üniversitesi, 2023)Kahve bitkisi Rubiaceae ailesinin Coffea cinsinde hoş kokan beyaz çiçekli, kiraza benzeyen iki çekirdekli kırmızı meyveleri olan Tropikal bir ağaçtır. Geleneksel üretim yöntemlerinde; kahve meyveleri olgunlaştıktan sonra ... -
Mutfakta Bilim Var-Ocak 2024: Marie-Antoine Carême (1784-1833) Şeflerin Kralı ve Kralların Şefi
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2024)Geçen yazımda Fransız Mutfağının Dünya Mutfakları arasından sıyrılarak üst sıralara yerleşmesinde önemli kilometre taşlarından biri olan Şef Auguste Escoffier’i (Agust Eskofier) yazmıştım. Diğer önemli şahsiyet ise ... -
Menü planlama ve standart reçeteler
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Catering hizmetlerinde menü, çok önemli bir üretim planlama aracıdır. Öyle bir planlama aracıdır ki işletmenin tüm bölümlerini ilgilendirir. Planlanan menüye göre yer seçilir ve dizayn edilir. Mutfak ekipmanları menüye ... -
Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler
(Nobel Akademik Yayınları, 2020)Gıda mühendisliğinde temel işlemler; çeşitli gıdaların hazırlanması sırasında uygulanan genel işlemleri ifade etmektedir. Gıda üretiminde kullanılan temel işlemler sayesinde ham maddeler tüketilebilecek hâle getirilir, ... -
Genel Mikrobiyolojiye ve Gıda Mikrobiyolojisine Giriş
(Nobel Akademik Yayınları, 2020)Mikrobiyoloji canlıları inceleyen biyoloji biliminin alt dalıdır. Genellikle gözle görülemeyen çok küçük canlılar olan mikroorganizmaları inceler ve insanlık yararına uygulamalar yapar. Uygulamalı bir bilim dalı olan ... -
Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver
(Nobel Akademik Yayınları, 2020)Sambucus, Adoxaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Genel likle halk arasında mürver olarak bilinir. Bitki Caprifoliaceae familyasının bir üyesi iken;[1] Adoxa cinsindeki bitkilerle genetik ve ... -
Toplu Beslenme Mutfaklarında İş Sağlığı ve Güvenliği
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Diğer sektörlerde olduğu gibi catering sektöründe de iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Mutfaklarda bir işin doğru yapılması, onun aynı zamanda güvenli bir şekilde yapılmasını da ... -
Stratejik Yönetim Uygulamaları
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızlı sanayileşme, kadınların iş yaşamına katılımının artması ve böylece ev dışında yemek yeme olgusunda görülen çok hızlı artış, toplu beslenme hizmetlerinin halk sağlığı açısından ... -
Toplam Kalite Yönetimi
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Catering hizmeti veren işletmelerin sektörel rekabet ortamında başarılı olabilmeleri için Toplam Kalite Yönetimi yaklaşımını benimsemesi ve uygulaması gerekmektedir. Toplam Kalite Yönetim Sistemi; Kalite Kontrol veya Son ... -
Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi
(Eray Yayınları, 2023)1929 yılında patlak veren Büyük Buhran sonrası yaşanan ekonomik sorunların aşılabilmesi için gelişmiş ülkeler, sanayileşmeye ve üretime odaklanmıştır. Bu tercih dünya ekosisteminin bozulma tehlikesini beraberinde getirmiş ... -
Salgın Süreçlerinde Sağlık Hizmetlerinin Sürdürülebilmesine Yönelik Geliştirilen Mekânsal Stratejilerin Değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi, 2023)Salgın sürecinde, sağlık kuruluşlarında, salgın hastalıktan kaynaklanan yoğunluklar yaşanmakta ve hastalığa bağlı oluşan ağır semptomlar ile ilgili sağlık hizmeti taleblerinde artış olmaktadır. Salgın ile bağlantılı ... -
Türkiye’de Kahveye Yüklenen Anlam ve Kahve Tüketim Alışkanlıkları
(Ordu Üniversitesi, 2022)Küresel etkileşimin artmasıyla birlikte insanlarda yiyeceklerde olduğu gibi içeceklerde de farklı deneyim alışkanları oluşmaya başlamıştır. Türkiye’de geçmişten bugüne köklü bir kültüre sahip Türk kahvesinin yanı sıra ... -
Tekinsiz Bir Hayaletin Musallat Oluşu: Gelincik (Benli, 2020)
(Serdar Öztürk, 2022)Varlık ve yokluk, bireyin öteki üzerinden ölçtüğü durumlardır. Mevcudiyetini öteki üzerinden anlamlandıran ve konumlandıran birey, kendi sınırlarını ve potansiyelini fark ettiğinde gerçeklikle yüzleşmeye başlar. Gerçeklikle ...