Ara
Toplam kayıt 13, listelenen: 1-10
Mutfakta Bilim Var-17: Eski Ramazanlar ve Mutfak Kültürümüz
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Sevgili okurlarım eski ramazanlar dediğimde çok fazla abarttığımı ve nostalji yaptığımı
düşünebilirsiniz. Tabii ki günümüz ramazanları da çok güzel ve dolu dolu geçmiyor değil.
Ancak bazen geçmişten günümüze miras olarak ...
Mutfakta Bilim Var-15: Mutfak Köpükleri
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Köpük dediğimizde aslında ilk aklımıza gelen sabun köpüğüdür. Ancak mutfaklarımızda
köpük oluşturarak birçok yiyeceği ve içeceği hazırlamamız mümkün. Mutfakta bilerek ya da
bilmeyerek bilimsel alt yapısı olan farklı ...
Mutfakta Bilim Var-16: Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Hepimizin bildiği gibi on bir ay boyunca devam eden beslenme düzenimiz, Ramazan ayının girmesi
ile baştan sona değişebilmektedir. Ramazan orucunu tutmaya başladığımızda, metabolizmamız bu yeni
düzene adapte olmakta ...
Mutfakta Bilim Var-14: Yemek Hazırlamanın Püf Noktası: Standart Tarifler
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Bana yemek hazırlamada en önemli unsur nedir diye soracak olursanız, her şeyden önce tarif
olduğunu söyleyebilirim. Biz bu reçetelere standart tarifler diyoruz.
Yeni bir yemek yapmak istediğimiz ve reçetesini araştırdığımız ...
Mutfakta Bilim Var-Mayıs 2023: Meyve ve Sebze Tüketiminin Önemi
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
İnsanlık tarihi incelendiğinde ilk ve en önemli besin maddelerinin başında her zaman sebze ve
meyve çeşitleri gelmiştir. Mayıs ayı içindeyiz baharla birlikte mevsim meyve ve sebzeleri
daha da bollaşacak ve tazesini tüketme ...
Mutfakta Bilim Var-Haziran 2023: Kurban Bayramında Mutfakta Nelere Dikkat Etmeliyiz?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Malumunuz Kurban Bayramını haziran ayı içinde idrak ediyoruz. Ramazan Bayramında
olduğu gibi Kurban Bayramı da mutfaklarımızı, beslenme düzenimizi ve yemek
alışkanlıklarımızı etkileme potansiyeline sahip. Bunun yanında ...
Mutfakta Bilim Var-Temmuz 2023: Mutfağın Akıllısı Olur mu?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Hepimizin malumu olduğu üzere son günlerde yapay zekâ çokça konuşulur oldu. Yapay zekâ
tüm alanlarda olduğu gibi yakın bir gelecekte mutfaklarımızı da etkileyecek gibi duruyor.
Yapay zekâyı ve robotik sistemleri de ...
Mutfakta Bilim Var-Eylül 2023: Lütfen Yemeğimi Eleştir(me)!
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Hepimizin malumu olduğu üzere TV’de gezinirken yemek yarışmalarına rastlamayanımız
yoktur. Bir kısmımız bu programlardaki acımasız ve kendini bilmez eleştirileri gördükçe
kahrolmaktadır. Aslında insanımızın eleştiri ...
Mutfakta Bilim Var-Ağustos 2023: Neden Fransız Mutfağı daha fazla gelişmiş?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)
Sevgili okurlarım, Fransız tarihine göz ucuyla şöyle bir baksak bile, bir tarafta ihtişamı diğer tarafta ise
yoksulluk ve kaosu çok rahat görebiliriz. Bu nedenle Fransa ziyaretçilerini her zaman farklı kültürü ve
özellikle ...
Doç. Dr. Murat Doğan ile röportaj: Sektör ve Akademik Hayatı Üzerine Konuştuk!
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)
Öncelikle bana bu röportaj fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak
akademiye diğer bir ifadeyle üniversiteye nasıl yöneldim sorusuyla ilgili birkaç şey
söylemek istiyorum. Bana göre akademi ile sektörü ...