Mutfakta Bilim Var-Mayıs 2023: Meyve ve Sebze Tüketiminin Önemi
Özet
İnsanlık tarihi incelendiğinde ilk ve en önemli besin maddelerinin başında her zaman sebze ve
meyve çeşitleri gelmiştir. Mayıs ayı içindeyiz baharla birlikte mevsim meyve ve sebzeleri
daha da bollaşacak ve tazesini tüketme imkânı bulacağız.
İlk olarak şunu söyleyerek başlayayım. Özellikte çocukluk döneminde, orta yaş ve üzeri yaş
gruplarında sağlıklı beslenmenin en temel yolu taze meyve ve sebze tüketiminden
geçmektedir. Bitkilerin yenilen kısımları sebze ve meyvelerdir. Büyük oranda su
içerdiklerinden enerji ihtiyacından çok, vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına katkı
sağlarlar. Sebze ve meyveler özellikle folik asit, A, E, C ve B vitaminleri, kalsiyum,
potasyum, demir, magnezyum, lif ve diğer antioksidan bileşikler açısından çok zengindir.
Antioksidanlar, zararlı maddelerin vücuttan atılması veya etkilerinin azaltılması açısından
önemlidir.
Cilt
25Sayı
5Bağlantı
https://hdl.handle.net/11363/5212Koleksiyonlar
- Diğer Yayınlar [36]
Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir: