Başlık için Güzel Sanatlar Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 206, listelenen: 29-48
-
Evaluation of Customer Complaints to Catering Services in Terms of Food Safety
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020)The aim of the study is to evaluate the customer complaints reported to catering services companies (CSC) and to determine the food safety subjects that these companies should focus on as a result of this evaluation. The ... -
Evaluation of gastronomic objects in Renaissance painting
(ELSEVIER, 2022)The Renaissance period, as an enlightenment period after the strict Christian rules of the Middle Ages, represents a period in which many discoveries have been made for about four centuries and which continues its effects ... -
Evaluation of gastronomy education quality in Turkey in terms of faculty members
(ELSEVIER, RADARWEG 29, 1043 NX AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2022)An important part of the universities in Turkey has started to provide gastronomy education. In this study it was aimed to systematically analyze the scientific activities and the status of gastronomy-related specialization ... -
Evaluation of the probiotic potential of Pediococcus strains from fermented dairy product kefir
(Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)Fermented dairy products mostly harbour some microbiota, also known as probiotics. Over the last years, there has been a significant increase in interest in probiotics. Among them, Pediococcus strains also exist in ... -
Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture
(2020)Fermentation using Lactic Acid Bacteria (LAB) and LAB species can exhibit extracellular activi- ties such as decreasing of antinutritional factors, in particular phytic acid (PA) or phytate. The objective of this study ... -
Facebook'ta Verilen Reklamların Marka ve Kullanıcılar Üzerindeki Etkisi: Konya İlinde Bir Araştırma
(Sanat ve Dil Araştırmaları Enstitüsü, 2018)Bu araştırmanın amacı, sosyal medya mecralarından birisi olan Facebook'un reklamcılık sektöründeki yeri ve önemini ortaya koymaktır. Dolayısıyla Facebook'ta verilen reklamların Facebook kullanıcılarının satın alma öncesi ... -
Faculty of Fine Arts: Research Highlights (2021-2023)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP PREFACE Dear young people, dear students, The existence process of art, which is the expression of creativity and imagination, is only possible with its artist. An artist is a ... -
Food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus lactis subsp. lactis from raw milk and some fermented products
(Elsevier, 2021)In this study, we evaluated food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus (Lc.) lactis subsp. lactis from a total of 114 raw milk and naturally fermented products. After microbiological cultivation ... -
Fresh insights into tourism-led economic growth nexus: a systematic literature network analysis approach
(ROUTLEDGE JOURNALS, TAYLOR & FRANCIS LTD, 2-4 PARK SQUARE, MILTON PARK, ABINGDON OX14 4RN, OXON, ENGLAND, 2022)Using over 200 empirical studies curated from web of science (WoS) and Scopus databases, the current study employed systematic literature network (i.e. systematic review and bibliometric) analysis to document the evolution ... -
Gastronomi Mühendisliği: Gastronomiye Yeni Yaklaşım
(Selçuk Üniversitesi, 2022)Özet Bu çalışma gastronomiye yeni bir yaklaşım getireceğini düşündüğümüz mühendislik, fen ve sosyal bilimler ile çok disiplinli çalışma olanağı bulabilecek bir alan olan gastronomi mühendisliğinin, bileşenlerini ve ... -
Gastronomi Mühendisliğine Giriş
(Nobel Akademik Yayınları, 2023)Bir şefin hazırladığı yemeğin tadı, lezzeti, görselliği gibi tüm özelliklerini bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerekmektedir. Bu bakış açısı da gastronomi alanının mühendislik bilgi, beceri ve deneyimlerine ... -
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ... -
Genel Mikrobiyolojiye ve Gıda Mikrobiyolojisine Giriş
(Nobel Akademik Yayınları, 2020)Mikrobiyoloji canlıları inceleyen biyoloji biliminin alt dalıdır. Genellikle gözle görülemeyen çok küçük canlılar olan mikroorganizmaları inceler ve insanlık yararına uygulamalar yapar. Uygulamalı bir bilim dalı olan ... -
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Aylık Etkinlik ve Haber Bülteni (Sayı: 35, Mayıs 2023)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)18 - 24 MAYIS MÜZE HAFTASI! Müze, sanatsal, kültürel, tarihi veya bilimsel öneme sahip nesneleri veya eserleri toplayan, koruyan, araştıran, sergileyen ve yorumlayan bir kurum veya kuruluştur. Müzeler, bu nesnelerin ... -
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Aylık Etkinlik ve Haber Bülteni (Sayı: 36, Haziran 2023)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Bu yıl yirmincisi düzenlenecek olan In the Palace Uluslararası Kısa Film Festivali, Bulgaristan’ın Sofya şehrinde 10-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 2003 yılından beri düzenlenen ve kısa film alanında ... -
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Aylık Etkinlik ve Haber Bülteni (Sayı: 37, Temmuz 2023)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)SIRADIŞI BİR APARTMAN "CASA MILA" Casa Mila mimaride modern hareketin etkisi altında, ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi tarafından, İspanya’nın Barselona şehrinde inşa edilmiştir. La Pedrada (Taş Ocağı) olarak da bilinen ... -
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 1, Eylül-Ekim-Kasım 2019)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2019)İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET BAŞKANI ABDÜLKADİR GAYRETLİ'DEN AÇILIŞ MESAJI İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası değerlere sahip, yüksek başarılara imza atmış bir üniversitedir. Türkiye’nin en ... -
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 10, Nisan 2021)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2021)Hukuk Akademisyenliğinden Soyut Resmin Kuruculuğuna Uzanan Bir Yolculuk: Wassily Kandinsky (1866-1944) Kandinsky… Çağrışımları sıraladığımızda önümüze şu kelimeler sıralanmaktadır: Moskova, Odessa, Ural, Atlar, ... -
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 11, Mayıs 2021)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2021)Güzel Sanatlar Fakültesi Tarafından Düzenlenen “Dijitalizm” temalı Tasarım Festivali Etkinliği Yoğun İlgi ile Tamamlandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Tasarım Festivali kapsamında ... -
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 12, Haziran 2021)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2021)Arş. Gör. Gökçe Uzgören, Erasmus University Rotterdam Tarafından Verilen “Studying Cities: Social Methods for Urban Research” Başlıklı Eğitimi Tamamlayarak Sertifika Aldı. Bilimsel çalışmalarda araştırma döngüsünün ...