Browsing Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar by Issue Date
Now showing items 1-20 of 86
-
Dijital Nesil, Dijital İletişim ve Dijitalleşen(!) Türkçe
(Akademik Bilişim Araştırmaları Derneği, 2013)Sosyologların kuşakları; X,Y,Z olarak bölümlendirmesiyle birlikte aslında bu bölümlendirmenin iletişim araçlarının etkileşimliliğine göre yapıldığı kanısı giderek güçlenmektedir. Zira Z kuşağı olarak adlandırılan dijital ... -
Profesyonel Makyaj Eğitimi ve Bilgilerin Paylaşımında Sosyal Medyanın Önemi
(Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ; Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık, 2015-09)Bu makalede, profesyonel makyaj alanındaki mesleki bilgilerin sosyal medyada paylaşımı incelenmiştir. Geçmişte “meslek sırrı” olarak tanımlanan ve deneyimlerle, özel eğitimlerle kazanılmış pekçok bilginin Sosyal Medya’nın ... -
Medeniyetler İçinde Hamamın Gelişimi ve Kültürel Olarak Mekân Analizleri
(Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ; Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık, 2016-07-21)Medeniyetlerin başlangıcından beri beden temizliği, toplumların kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmesi ve ilerlemesinde faydalı olmuş ve banyo kültürü kavramını oluşturmuştur. Uygarlık tarihinde, su ve suyun kullanıldığı ... -
İlköğretim Öğrencilerine Verilen Görsel Sanatlar Dersindeki Portre Çalışmalarının Öğrenciler Üzerindeki Etkileri
(Sanat ve Dil Araştırmaları Enstitüsü, 2017)Portre resmi, insanın iç dünyasını en iyi şekilde yansıttığı ve konusu insan olgusu olduğu için insanlık tarihinde kendine geniş bir yer edinmiş resim türüdür. Aynı zamanda otoportre de sanatçının duygularını, güdülerini ... -
Facebook'ta Verilen Reklamların Marka ve Kullanıcılar Üzerindeki Etkisi: Konya İlinde Bir Araştırma
(Sanat ve Dil Araştırmaları Enstitüsü, 2018)Bu araştırmanın amacı, sosyal medya mecralarından birisi olan Facebook'un reklamcılık sektöründeki yeri ve önemini ortaya koymaktır. Dolayısıyla Facebook'ta verilen reklamların Facebook kullanıcılarının satın alma öncesi ... -
Comparing the Similarities and Differences between All Versions of Grand Theft Auto
(Scientific Research Publishing, 2018)The article investigates the similarities and differences between all versions of Grand Theft Auto as an adventure game with the widest popularity in the last decade. The game is a story collection, a frame for performance, ... -
Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi
(İrfan Yazıcıoğlu, 2018)Gıda korkusu; insanların sağlık, din, gelenek-görenek öğretileri veya korku çekiciliği gibi gerekçelerle belirli bir gıdayı tehdit olarak görüp o gıdadan uzak durması, gıdayı tüketmemesi olarak tanımlanabilmektedir. ... -
Pop Sonrası Pop; Neo Pop
(İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, 2018)Pop sanatçıları eserlerini; o gününün insanının her gün tükettiği yiyecekleri, sıradan nesneleri, insanlara yönelik düz, dolayımsız bir yaklaşımla oluşturmuşlardı. Nesnelerin boyut ve sergilendikleri ortamlar bakımından ... -
Sürtük, Karagözlüm ve Memleketim Filmlerindeki Müzik Kullanımı Üzerinden Yeşilçam’da Batılılaşma Sancısı
(Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2018-02-28)Cumhuriyet devrimleri ile batı ve doğu arasında oluşturulması hedeflenen köprü beraberinde halkın alışkanlıklarında oluşan değişimi ve bununla bağlantılı olarak arada kalmışlık hissini getirmiştir. Kimileri oldukça katı ... -
Yeni Medya Sanatı Üzerine
(Atatürk Üniversitesi, 2018-04-28)Teknolojiler ve hız çağı, gündelik hayatımızın biçimini, ritmini belirlemiştir. Bu gelişmeler, yeni sanat dallarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bunlardan biri, bu çalışmada da ele alınan Yeni Medya Sanatı’dır. ... -
Animasyon Aracılığıyla Kültürel Ögelerin Yeniden Canlandırılması Bağlamında Surname-I Vehbı Elyazması
(Sinop Üniversitesi, 2018-06)Günümüzde geleneksel sanatlarımız ve çağdaş sanat eğilimlerimizi tarihsel bir çizgide devam eden yapılar olarak ele almak yerine farklı kültürel eğilimler çerçevesinde değerlendirme eğilimindeyiz. Ancak günümüzde bu ... -
20. yy. Resim Sanatında Gerçekçilik Arayışları
(Hayrullah KAHYA, 2019)Çalışmanın amacı, görsel sanatlarda gerçekçilik kavramının, düşünsel ve geçmiş dayanaklarından hareketle yirminci yüzyıl sanat akımları üstündeki etkilerini ve sonuçlarını incelemek ve bu perspektif doğrultusunda yüzyılın ... -
Assessment of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria from Traditional Sourdoughs for Bread-Making in Turkey against Some Gut Conditions
(Dept. Food Technology, Faculty of Animal and Agricultural Sciences, Diponegoro University, 2019)This study aims to assess the probiotic properties of Lactic Acid Bacteria isolated from the traditional sourdoughs used for bread making in Turkey against some gut conditions. A total number of 29 samples from ... -
Kente Kazandırılan Yeni Yaşam Alanları
(Osman Sağdıç, 2019)Göçebe hayattan yerleşik hayata geçişte, ilk yerleşim yeri olarak ticaret veya tarım için en uygun koşulların olduğu bereketli, su kıyılarının tercih edildiği görülmektedir. Zaman içinde nüfus artmaya başlamış, yeni göçler ... -
Breeam, Leed ve DGNB Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemlerinin Standart Bir Konutta Karşılaştırılması
(Osman Sağdıç, 2019)Sürdürülebilir yeşil enerji kavramı, dünyanın gelişim seyrini ve toplumların hayatlarını köklü bir şekilde değiştiren Sanayi Devrimi’nin sonucunda ortaya çıkan en güçlü kavramlardan biridir. Sanayi Devrimini makinaların ... -
Huzurevlerinde Yatak Odası Mekanının Gelişim Süreci, İstanbul ve Brüksel Örneği
(Osman Sağdıç, 2019)Bu çalışmada; yurtiçi ve yurtdışı huzurevlerinde yaşayan kişilerin mekân içi yaşam alanlarını yerinde irdelenerek, yaşlıların yoğunlukla kullandığı yatak odası mekânının, işlevsel olarak doğru ve etkin olarak kullanıma ... -
Türk Mutfağındaki Fonksiyonel Gıdaların Gastronomi Turizmi Açısından Önemi
(Yüksel Öztürk, 2019)İnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur. Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek uğruna seyahat edilen bir amaç haline ... -
Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture
(2020)Fermentation using Lactic Acid Bacteria (LAB) and LAB species can exhibit extracellular activi- ties such as decreasing of antinutritional factors, in particular phytic acid (PA) or phytate. The objective of this study ... -
Evaluation of Customer Complaints to Catering Services in Terms of Food Safety
(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020)The aim of the study is to evaluate the customer complaints reported to catering services companies (CSC) and to determine the food safety subjects that these companies should focus on as a result of this evaluation. The ... -
An Assessment of Elderly Bedrooms in Nursing Homes, in Terms of Human Wellbeing and Sustainability: An Example Case from Brussels
(Osman Sağdıç, 2020)The built environment influences the well-being of elderly people in nursing homes. In order to make sustainable designs for the effective use of the physical environment, we can take lessons from existing nursing home ...