Başlık için Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar listeleme
Toplam kayıt 86, listelenen: 53-72
-
Neoliberal Yönetimsellik Bağlamında Türkiye’de Merkez Haber Medyasında Yer Alan Ekonomi Haberlerinin İncelenmesi: ‘Hürriyet’ ve ‘Sabah’ Örneği
(Üsküdar Üniversitesi, 2023)Bu çalışma, Türkiye’de neoliberal yönetimselliğin merkez medyasında yer alan ekonomi haberleri üzerindeki yansımalarını tartışmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, merkez haber medyasından Hürriyet ve Sabah gazeteleri ... -
On-site and one-year monitoring of food service business risks associated with poor hygiene quality in the catering establishments for consumer protection
(Routledge, 2021)Hygiene is essential in foodservices to prevent food safety and public health issues. Implementation of food safety legislation represents a sine qua non obligation of the foodservice business. In this study, we aimed to ... -
Öz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulama
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmanın temel amacı önlisans turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık öğrencilerinin öz düzenlemelerinin akademik öz yeterlilikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan ... -
Özgür Yalım’ın Tanpınar Uyarlaması “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” Oyunu Üzerine Bir İnceleme
(Cengiz Alyılmaz, 2020)Şair, roman yazarı, akademisyen, edebiyat tarihçisi gibi kimliklere sahip bir Türk aydını olan Ahmet Hamdi Tanpınar‟ın en önemli eserlerinden biri Saatleri Ayarlama Enstitüsü‟dür. Tanpınar 1961 yılında basılan ... -
The Place of Goose Meat in Turkish Gastronomy
(Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2022)Goose meat has always had a gastronomic value for both international and Turkish cuisines. The aim of the present study is to introduce the goose meat dishes that belongs to local Anatolian cuisines, to contribute to the ... -
Pop Sonrası Pop; Neo Pop
(İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, 2018)Pop sanatçıları eserlerini; o gününün insanının her gün tükettiği yiyecekleri, sıradan nesneleri, insanlara yönelik düz, dolayımsız bir yaklaşımla oluşturmuşlardı. Nesnelerin boyut ve sergilendikleri ortamlar bakımından ... -
Profesyonel Makyaj Eğitimi ve Bilgilerin Paylaşımında Sosyal Medyanın Önemi
(Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ; Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık, 2015-09)Bu makalede, profesyonel makyaj alanındaki mesleki bilgilerin sosyal medyada paylaşımı incelenmiştir. Geçmişte “meslek sırrı” olarak tanımlanan ve deneyimlerle, özel eğitimlerle kazanılmış pekçok bilginin Sosyal Medya’nın ... -
The Relationship between Presentation of Artworks of Various Dimensions and Architectural Design in The Scope of The Development of Exhibition Design
(Ataturk University, 2021)The display has been used from the very beginning to display objects. Exhibition design is a combination of display and contemporary visual communication design. With the development of the exhibition concept and the ... -
A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
(2022)Food colorings are substances commonly used to increase the desire to eat by making the appearance of the food more attractive. This study aims to determine the general knowledge of pastry chefs about food colorings and ... -
Restoran Müşterilerinin Instagram’da Önem Verdikleri Faktörler ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi
(Yüksel Öztürk, 2020)Dünyada son 30 yıllık süreçte bilgi teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler hem kişilerin hem de işletmelerin yaşam içinde hayatın normal seyrini değiştirmiştir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte de basit bireysel ... -
Restoranlarda Oluşan Gıda Atıkları ve Yönetimi: İstanbul İli Örneği
(Sidas Medya A.Ş., 2021)Başlangıçta insan tüketimi için üretilen gıdaların atığa dönüşmesi, sadece gıdaların değil aynı zamanda üretim ve tüketim döngüsü sürecinde harcanan zaman, enerji, emek, para ve doğal kaynakların israfına da yol açmaktadır. ... -
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
(Bayram KANCA, 2023)Avrupa'dan Afrika'ya ve oradan Asya'ya kadar olan geniş bir coğrafyada yaklaşık bin yıl ve üç kıtayı etkilemiş olan Roma sanatı; resim, mermer, mozaik, gümüş ve bronz eserler, toprak kaplar da dâhil birçok gastronomi ... -
Salgın Süreçlerinde Sağlık Hizmetlerinin Sürdürülebilmesine Yönelik Geliştirilen Mekânsal Stratejilerin Değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi, 2023)Salgın sürecinde, sağlık kuruluşlarında, salgın hastalıktan kaynaklanan yoğunluklar yaşanmakta ve hastalığa bağlı oluşan ağır semptomlar ile ilgili sağlık hizmeti taleblerinde artış olmaktadır. Salgın ile bağlantılı ... -
Sanatta “Kendinde Şey” Olarak Renk: Mark Rothko ve Dan Flavin Örneği Üzerine
(Ataturk University, 2021)Renk, sanat tarihi içinde sanat çalışmalarını anlamlandırmada sanat tarihçileri ve eleştirmenler tarafından ele alınırken, sanatçılar tarafından da kendi çalışmalarını anlamlandırmada başvurdukları en temel öğelerden ... -
Semt Pazarlarının Kentsel Yaşamda Sosyallik Temelli Kamusallığın Geliştirilmesindeki Rolü
(CETUS YAYINEVİ, 2021)Bu çalışmanın amacı, çağdaş kapitalist sistemde alternatif bir alışveriş mekânı olarak geleneksel semt pazarlarının kentsel yaşamda sosyallik temelli kamusallığı geliştirme açısından taşıdığı potansiyelleri araştırmaktır. ... -
Seri, Bant Üretimin Mobilya Tasarım - Üretim Sürecine Etkisi Ve Modüler Mobilya
(Osman Sağdıç, 2020)Mobilyalar, günlük hayatın içinde mekân ile kullanıcının bağını sağlarken, gerek işlevsel olarak gerek estetik olarak vazgeçilmez bir unsur oluşturmaktadır. İlk mobilya üretimlerine bakıldığında sadece ihtiyacın giderilmesi ... -
Sömürge Dönemi Köleliğin Yemek Kültürüne Etkilerinin Araştırılması
(Review of Tourism Administration Journal, 2022)Yeni Dünya’nın 1492 yılında Kolomb tarafından keşfi ile tüm dünyanın ekonomik, kültürel ve demografik yapısının değişmesinin yanı sıra mutfak kültürü de değişime uğramıştır. Keşfedilen yeni toprakların değerlendirilmesi ... -
Stratejik Yönetim Uygulamaları
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızlı sanayileşme, kadınların iş yaşamına katılımının artması ve böylece ev dışında yemek yeme olgusunda görülen çok hızlı artış, toplu beslenme hizmetlerinin halk sağlığı açısından ... -
Superstroke ve Superblur Sanat
(Pamukkale Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, etkin olarak sanat faaliyetlerini sürdürmeye devam eden, fakat çok fazla bilinmeyen ve telaffuz edilmeyen, Superstroke ve Superblur sanat hareketlerine değinilmiştir. Geçmiş akım ve anlayışlardan etkilenen, ... -
Sürtük, Karagözlüm ve Memleketim Filmlerindeki Müzik Kullanımı Üzerinden Yeşilçam’da Batılılaşma Sancısı
(Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2018-02-28)Cumhuriyet devrimleri ile batı ve doğu arasında oluşturulması hedeflenen köprü beraberinde halkın alışkanlıklarında oluşan değişimi ve bununla bağlantılı olarak arada kalmışlık hissini getirmiştir. Kimileri oldukça katı ...