Erişim şekli için "Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States" Diğer Atıf Dizinlerdeki Yayınlar listeleme
Toplam kayıt 59, listelenen: 41-59
-
Öz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulama
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmanın temel amacı önlisans turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık öğrencilerinin öz düzenlemelerinin akademik öz yeterlilikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan ... -
Profesyonel Makyaj Eğitimi ve Bilgilerin Paylaşımında Sosyal Medyanın Önemi
(Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ; Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık, 2015-09)Bu makalede, profesyonel makyaj alanındaki mesleki bilgilerin sosyal medyada paylaşımı incelenmiştir. Geçmişte “meslek sırrı” olarak tanımlanan ve deneyimlerle, özel eğitimlerle kazanılmış pekçok bilginin Sosyal Medya’nın ... -
The Relationship between Presentation of Artworks of Various Dimensions and Architectural Design in The Scope of The Development of Exhibition Design
(Ataturk University, 2021)The display has been used from the very beginning to display objects. Exhibition design is a combination of display and contemporary visual communication design. With the development of the exhibition concept and the ... -
A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
(2022)Food colorings are substances commonly used to increase the desire to eat by making the appearance of the food more attractive. This study aims to determine the general knowledge of pastry chefs about food colorings and ... -
Restoran Müşterilerinin Instagram’da Önem Verdikleri Faktörler ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi
(Yüksel Öztürk, 2020)Dünyada son 30 yıllık süreçte bilgi teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler hem kişilerin hem de işletmelerin yaşam içinde hayatın normal seyrini değiştirmiştir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte de basit bireysel ... -
Restoranlarda Oluşan Gıda Atıkları ve Yönetimi: İstanbul İli Örneği
(Sidas Medya A.Ş., 2021)Başlangıçta insan tüketimi için üretilen gıdaların atığa dönüşmesi, sadece gıdaların değil aynı zamanda üretim ve tüketim döngüsü sürecinde harcanan zaman, enerji, emek, para ve doğal kaynakların israfına da yol açmaktadır. ... -
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
(Bayram KANCA, 2023)Avrupa'dan Afrika'ya ve oradan Asya'ya kadar olan geniş bir coğrafyada yaklaşık bin yıl ve üç kıtayı etkilemiş olan Roma sanatı; resim, mermer, mozaik, gümüş ve bronz eserler, toprak kaplar da dâhil birçok gastronomi ... -
Sanatta “Kendinde Şey” Olarak Renk: Mark Rothko ve Dan Flavin Örneği Üzerine
(Ataturk University, 2021)Renk, sanat tarihi içinde sanat çalışmalarını anlamlandırmada sanat tarihçileri ve eleştirmenler tarafından ele alınırken, sanatçılar tarafından da kendi çalışmalarını anlamlandırmada başvurdukları en temel öğelerden ... -
Semt Pazarlarının Kentsel Yaşamda Sosyallik Temelli Kamusallığın Geliştirilmesindeki Rolü
(CETUS YAYINEVİ, 2021)Bu çalışmanın amacı, çağdaş kapitalist sistemde alternatif bir alışveriş mekânı olarak geleneksel semt pazarlarının kentsel yaşamda sosyallik temelli kamusallığı geliştirme açısından taşıdığı potansiyelleri araştırmaktır. ... -
Seri, Bant Üretimin Mobilya Tasarım - Üretim Sürecine Etkisi Ve Modüler Mobilya
(Osman Sağdıç, 2020)Mobilyalar, günlük hayatın içinde mekân ile kullanıcının bağını sağlarken, gerek işlevsel olarak gerek estetik olarak vazgeçilmez bir unsur oluşturmaktadır. İlk mobilya üretimlerine bakıldığında sadece ihtiyacın giderilmesi ... -
Sömürge Dönemi Köleliğin Yemek Kültürüne Etkilerinin Araştırılması
(Review of Tourism Administration Journal, 2022)Yeni Dünya’nın 1492 yılında Kolomb tarafından keşfi ile tüm dünyanın ekonomik, kültürel ve demografik yapısının değişmesinin yanı sıra mutfak kültürü de değişime uğramıştır. Keşfedilen yeni toprakların değerlendirilmesi ... -
Superstroke ve Superblur Sanat
(Pamukkale Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, etkin olarak sanat faaliyetlerini sürdürmeye devam eden, fakat çok fazla bilinmeyen ve telaffuz edilmeyen, Superstroke ve Superblur sanat hareketlerine değinilmiştir. Geçmiş akım ve anlayışlardan etkilenen, ... -
Sürtük, Karagözlüm ve Memleketim Filmlerindeki Müzik Kullanımı Üzerinden Yeşilçam’da Batılılaşma Sancısı
(Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, 2018-02-28)Cumhuriyet devrimleri ile batı ve doğu arasında oluşturulması hedeflenen köprü beraberinde halkın alışkanlıklarında oluşan değişimi ve bununla bağlantılı olarak arada kalmışlık hissini getirmiştir. Kimileri oldukça katı ... -
Toplu yemek hizmetleri (catering) sektörü yöneticilerinin iş sürekliliğine hazır olma algı ve zorluklarının belirlenmesi
(İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)İş sürekliliği; işletmelere yönelik potansiyel olağandışı tehlikeleri tanımlayan, analiz eden ve etkilerini açıklayan, ortakların ve paydaşların çıkarlarını gözeten, marka değerini ve itibarını koruyan bir yaklaşımdır. Tüm ... -
Türkiye’de Yaşayan Boşnaklar ve Mutfak Kültürü Üzerine Bir Araştırma
(Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Mutfak kültürü, farklı toplumlarda yemeğin pişirilme ve tüketilme sürecinde yeme içme geleneği ve bu çerçevede gelişen inanış ve uygulamalardan oluşan geleneklerin tümüdür. Kültürel miras içerisinde en önemli yapıtaşlarından ... -
Yemek Eleştirmenliğinin Gastronomiye Olan Etkilerinin Araştırılması
(Hakan KOÇ, 2023)Çalışma ile gastronomi açısından önemli yeri olan yemek eleştirmenliğinin derinlemesine anlaşılması ve gastronomiye olan etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada literatür ve doküman incelemesi ve içerik analizi ... -
Yeni Medya Sanatı Üzerine
(Atatürk Üniversitesi, 2018-04-28)Teknolojiler ve hız çağı, gündelik hayatımızın biçimini, ritmini belirlemiştir. Bu gelişmeler, yeni sanat dallarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bunlardan biri, bu çalışmada da ele alınan Yeni Medya Sanatı’dır. ... -
Yerel Halkın Turizm Gelişimine Yönelik Tutumu: Çorum İli Örneği
(Yüksel Öztürk, 2021)Bu araştırmanın temel amacı Çorum ili yerel halkının henüz emekleme aşamasında olan ve birçok alternatif türlere sahip, turizm olgusuna ve faaliyetlerine yönelik tutumunun ortaya koyulmasıdır. Bu doğrultuda uygulamalı ... -
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 ve Robotik Sistemler
(Beykent Üniversitesi, 2022)BİLDİRİ ÖZETİ 1700’lü yıllarda buhar makinesinin icadı buhar enerjisinin üretimde kullanılmasını getirmiş ve Endüstri 1.0’ı başlatmıştır. 1900’lü yılların başında elektrik enerjisi ile ortaya çıkan kitlesel üretim biçimi ...