Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-02-15T11:18:08Z
dc.date.available2024-02-15T11:18:08Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.isbn978-605-033-148-6
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7030
dc.description.abstractGıda mühendisliğinde temel işlemler; çeşitli gıdaların hazırlanması sırasında uygulanan genel işlemleri ifade etmektedir. Gıda üretiminde kullanılan temel işlemler sayesinde ham maddeler tüketilebilecek hâle getirilir, bileşeninde bulunan zararlı, sindirimi zorlaştırıcı maddeler ve mikroorganizmalar yok edilir, sağlıklı şekilde gıdaların saklama süreleri arttırılır, taşınması kolaylaştırılır ve yeni ürünlerin geliştirilmesi sağlanır. Gıda temel işlemlerinin iyi şekilde anlaşılabilmesi için öncelikli olarak birimlerin, boyutların, ısı ve kütle transfer mekanizmalarının çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu amaçla bu bölümde kütle, ağırlık, hacim, basınç, uzunluk, yoğunluk gibi büyüklükler ve dönüşümleri, ısı transfer mekanizmaları ve gıdaların işlenmesinde akışkan, akış, viskozite ve akış ölçümleri hakkında temel bilgilere yer verilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Maddesien_US
dc.subjectHam Maddeen_US
dc.subjectBoyutlar, Büyüklük, Birim, Ölçme ve Birim Dönüşümlerien_US
dc.subjectKütle ve Ağırlık Kavramıen_US
dc.subjectHacimen_US
dc.subjectUzunluken_US
dc.subjectYoğunluk, Özgül Ağırlık ve Özgül Kütleen_US
dc.subjectNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.titleGıda Mühendisliğinde Temel İşlemleren_US
dc.typebookParten_US
dc.relation.ispartofGıda Mühendisliğine Girişen_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.startpage69en_US
dc.identifier.endpage101en_US
dc.relation.publicationcategoryKitap Bölümü - Ulusalen_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster