Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2024-02-15T11:10:41Z
dc.date.available2024-02-15T11:10:41Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.isbn978-605-033-148-6
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/7029
dc.description.abstractMikrobiyoloji canlıları inceleyen biyoloji biliminin alt dalıdır. Genellikle gözle görülemeyen çok küçük canlılar olan mikroorganizmaları inceler ve insanlık yararına uygulamalar yapar. Uygulamalı bir bilim dalı olan mikrobiyoloji tıp, veteriner, ziraat ve gıda gibi birçok alanla ilgilenmektedir. Mikrobiyoloji çeşitli alt çalışma disiplinlerine bölünmüştür. Gıda mühendislerinin ilgi alanı olan Gıda Mikrobiyolojisi ve Gıda Biyoteknolojisinin yanı sıra Veteriner ve Ziraat Mühendislerinin ilgi alanı olan Veteriner ve Tarım Mikrobiyolojileri de mikrobiyolojinin alt çalışma disiplinlerindendir. Bununla birlikte incelenen mikroorganizmaların türlerine göre araştıran alt dallar geliştirilmiştir. Bakterileri araştıran Bakteriyoloji, virüsleri araştıran Viroloji, fungileri araştıran Mikoloji örnek olarak verilebilir. Gıda mikrobiyolojisi adından da anlaşıldığı gibi gıdalarla mikroorganizmalar arasındaki ilişkileri inceleyen bir bilim dalıdır. Gıdalarda bulunan veya bulanabilecek mikroorganizmaları tanımlar, zararlı ve yararlı olanları özelliklerine göre belirler. Yararlı olanlardan starter kültür,probiyotik vb. kullanımı üzerine çalışır. Zararlı olanlardan patojen ve toksik olanların nasıl enfeksiyona, intoksikasyona ve zehirlenmlere neden olduklarının açıklar.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMikroorganizma Hakkında Genel Bilgileren_US
dc.subjectMikrobiyolojinin Dallarıen_US
dc.subjectHücre Yapılarına Göre Sınıflandırmaen_US
dc.subjectMikroorganizmaların İsimlendirilmesien_US
dc.subjectMikroorganizma Bulaşma Kaynaklarıen_US
dc.subjectGıdalarda Bulunabilen Mikroorganizmalar ve Fonksiyonlarıen_US
dc.subjectNobel Akademik Yayınlarıen_US
dc.titleGenel Mikrobiyolojiye ve Gıda Mikrobiyolojisine Girişen_US
dc.typebookParten_US
dc.relation.ispartofGıda Mühendisliğine Girişen_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.startpage137en_US
dc.identifier.endpage159en_US
dc.relation.publicationcategoryKitap Bölümü - Ulusalen_US
dc.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster