dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2024-02-15T10:18:26Z | |
dc.date.available | 2024-02-15T10:18:26Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-605-7928-07-8 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/7025 | |
dc.description.abstract | Catering hizmeti veren işletmelerin sektörel rekabet ortamında başarılı olabilmeleri için Toplam Kalite Yönetimi yaklaşımını benimsemesi ve uygulaması
gerekmektedir. Toplam Kalite Yönetim Sistemi; Kalite Kontrol veya Son Kalite
Kontrol gibi bir anlayış olmayıp günümüz koşullarında önemli bir yönetim sistemi olmuştur. Toplam Kalite Yönetimi, sektör içinde işletmelerin sürdürülebilir
rekabeti sağlayabilmeleri için üst yönetimin sorumluluğunda ve tüm bölüm çalışanlarını da ilgilendiren bütüncül bir felsefesidir. Bu felsefenin uygulanması ile
işletmenin tüm alanlarında kalite artışı sağlanmakta ve bununla birlikte hatalar
minimize edilmekte, ürün ve hizmet kayıpları azalmakta, maliyetler düşmekte ve
müşteri beklentileri karşılanmaktadır. Böylece catering işletmelerinin etkinlik ve
verimliliği artmış olacak ve iyi bir performans gösterecektir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Nobel Akademik Yayınları | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kalite Yönetimi | en_US |
dc.subject | Catering Hizmetleri Yönetimi | en_US |
dc.subject | Nobel Akademik Yayınları | en_US |
dc.subject | Toplam Kalite Yönetiminin Temel Prensipleri | en_US |
dc.title | Toplam Kalite Yönetimi | en_US |
dc.type | bookPart | en_US |
dc.relation.ispartof | Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6391-4887 | en_US |
dc.identifier.startpage | 221 | en_US |
dc.identifier.endpage | 242 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Kitap Bölümü - Ulusal | en_US |
dc.institutionauthor | Doğan, Murat | |