Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlbayrak, Aslı
dc.date.accessioned2024-01-08T00:29:12Z
dc.date.available2024-01-08T00:29:12Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn1308-9196
dc.identifier.issn1308-7363
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6891
dc.description.abstractKadın ve erkeklerin biyolojik, sosyal, kültürel, fizyolojik ve duygusal farklılıkları hayatlarının tüm alanlarına olduğu gibi restorana gittiklerinde tercih ettikleri yemekler üzerinde de etkili olmaktadır. Bu çalışmada, kadın ve erkeklerin restoranlarda yiyecekleri yemeklere karar verirken hangi faktörlerden etkilendiklerini ortaya koymak amaçlanmıştır. Çalışma alan araştırması olarak tasarlanmış ve veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır. İstanbul sınırları içerisinde, ayda en az bir kez restorana giden, 347 kadın ve 291 erkek kolayda örnekleme yöntemiyle çalışma kapsamına çalınmıştır. Çalışma sonucunda kadınların restoranlarda yemek tercihlerine etki eden faktörlerin sırasıyla Ürün Özellikleri, Kişisel ve Finansal Özellikler ile Sosyal ve Zamansal Özellikler olduğu, erkeklerde ise bu durumun Sosyal ve Zamansal Özellikler, Ürün Özellikleri ile Kişisel ve Finansal Özellikler şeklinde sıralandığı bulunmuştur. Çalışma sonuçlarından restoran yöneticilerine işletmelerinin pazar paylarını ve gelirlerini arttırabilecek önerilerde bulunulmuştur.en_US
dc.description.abstractMen and women show biological differences as well as social, cultural, physiological and emotional differences. On the other hand, this difference affects all areas of life of men and women, as well as the meals they prefer when they eat restaurants. In this study, it is aimed to reveal the factors affecting the food choice of men and women while deciding what to eat in restaurants. The study was designed as a field study and questionnaire technique was used as a data collection tool. Within the borders of Istanbul, 347 women and 291 men, who eat restaurant at least once a month and agree to participate in the study, were included in the study by convenience sampling method. As a result of the study, it was found that the factors affecting the food choice of women eat restaurants were Product Characteristics, Personal and Financial Characteristics and Social and Temporal Features, respectively, while for men, this situation was listed as Social and Temporal Characteristics, Product Characteristics, and Personal and Financial Characteristics. In addition, according to the results of study. As a result of the study, give suggestions to increase the market shares and revenues to restaurant managers.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAdıyaman Üniversitesien_US
dc.relation.isversionofhttps://doi.org/10.14520/adyusbd.1009591en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectRestoranen_US
dc.subjectKadınen_US
dc.subjectErkeken_US
dc.subjectYemek seçimien_US
dc.subjectRestauranten_US
dc.subjectWomanen_US
dc.subjectManen_US
dc.subjectFood choiceen_US
dc.titleKadın ve Erkeklerin Yemek Tercihlerindeki Farklılıkların İncelenmesien_US
dc.title.alternativeExamining The Differences in Food Choice of Women and Menen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofAdıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-1002-2476en_US
dc.identifier.issue41en_US
dc.identifier.startpage207en_US
dc.identifier.endpage241en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorAlbayrak, Aslı


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster