Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇirişoğlu, Emel
dc.date.accessioned2023-12-28T12:30:05Z
dc.date.available2023-12-28T12:30:05Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6812
dc.description.abstractGoose meat has always had a gastronomic value for both international and Turkish cuisines. The aim of the present study is to introduce the goose meat dishes that belongs to local Anatolian cuisines, to contribute to the recognition of the traditions of goose meat dishes, to record the goose meat dishes as a gastronomic value and to transfer these values to the next generations. According to the results of the present review there is not enough recordings for traditional goose meat dishes and goose meat is not commonly used in restaurant menus. Also, despite the presence of local traditions in which goose meat is at the center, whether these customs and activities are adequately promoted or not well announced. As a result, these problems should be examined in a wide range from breeding to marketing, and after solving the problems in goose breeding and eliminating technical deficiencies, it is recommended to carry out tourism activities to increase the recognition of the goose meat, which has an important gastronomic value for Turkish cuisine.en_US
dc.description.abstractKaz eti gerek uluslararası mutfaklar gerekse Türk mutfağında geleneksel olarak kullanılan bir besin olarak her daim gastronomik bir değer taşımıştır. Bu çalışmanın amacı, Yöresel Anadolu mutfaklarında yer alan kaz eti yemeklerini tanıtmak, kaz eti yemeklerine ait sürdürülen geleneklerin tanınmasına katkıda bulunmak ve Gastronomik bir değer olarak kaz eti yemeklerini kayıt altına alarak gelecek kuşaklara bu değerlerin aktarılmasını sağlamaktır. Yapılan araştırmalar neticesinde Türkiye genelinde geleneksel kaz eti yemeklerinin ve kaz etinin pişirme tekniklerinin bilinmesi için yeterli kayıt olmadığı, restoran menülerinde kaz etine rastlanmadığı, kaz etinin merkezinde bulunduğu yöresel geleneklerin varlığına rağmen bu gelenek ve etkinliklerin yeterli düzeyde tanıtımının yapılmadığı görülmüştür. Sonuç olarak konunun yetiştiricilikten pazarlamaya kadar geniş bir yelpazede incelenmesi gerektiği, kaz yetiştiriciliğinde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması ve teknik eksikliklerin giderilmesi sonrasında Türk mutfağı için gastronomik bir değer olan kaz etinin tanınırlığının arttırılması için turizm faaliyetlerinde bulunulması önerilmektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherTurkish Science and Technology Publishing (TURSTEP)en_US
dc.relation.isversionofhttps://doi.org/10.24925/turjaf.v10i11.2102-2107.5083en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGoose traditionsen_US
dc.subjectCızlaken_US
dc.subjectGoose tiriten_US
dc.subjectCooking techniquesen_US
dc.subjectTandoorien_US
dc.subjectKaz geleneklerien_US
dc.subjectCızlaken_US
dc.subjectKaz tiridien_US
dc.subjectPişirme tekniklerien_US
dc.subjectTandıren_US
dc.titleThe Place of Goose Meat in Turkish Gastronomyen_US
dc.title.alternativeKaz Etinin Türk Gastronomi’sindeki Yerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTurkish Journal of Agriculture - Food Science and Technologyen_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-0233-2036en_US
dc.identifier.volume10en_US
dc.identifier.issue11en_US
dc.identifier.startpage2102en_US
dc.identifier.endpage2107en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorÇirişoğlu, Emel


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster