Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇirişoğlu, Emel
dc.contributor.authorOlum, Emel
dc.date.accessioned2023-11-27T20:55:43Z
dc.date.available2023-11-27T20:55:43Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn2587-0890
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6544
dc.description.abstractİnsanların öncelikli ihtiyaçlarından olan beslenme, aynı zamanda temel bir motivasyondur. Günümüzde beslenme, yeni bir yemeği tatmak ve farklı lezzetler ve aromalar deneyimlemek uğruna seyahat edilen bir amaç haline gelmiştir. Bu deneyimleme isteği gastronomi turizminin bir parçası olarak sektörün gelişimine katkıda bulunan, turistik faaliyetleri canlandıran bir etkendir. Yeni dünya düzeniyle birlikte insanlar, sağlıklı bir hayat sürebilmeleri için sağlıklı beslenme gerekliliğinin farkındadır. Sağlıklı gıdalara gösterilen ilgi, fonksiyonel gıdalar hakkında hizmet sektörünün bilinçlenmesi ve bu trende karşılık, sektör için yeni faaliyet planlamalarının geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu çalışma ile Türk mutfağındaki bazı fonksiyonel gıdalar tanıtılmış ve turizme yapacağı katkılar vurgulanmıştır. Çalışmada, kaynak taraması yapılarak konu ile ilgili literatür incelenmiş ve derleme bir çalışma oluşturulmuştur. Literatür incelemesi sonucunda en çok karşılaşılan sorun, ürünlerin tanıtımı ve pazarlama faaliyetlerindeki yetersizliklerdir. Yöresel yiyeceklerin tanıtımında yaşanan bu sorunlar, yörelerde fonksiyonel gıdaların ön plana çıkmasını engellemekte ve bazı gıdaların bilinirliğini ve yaygınlaşmasını olumsuz etkilemektedir.en_US
dc.description.abstractNutrition is not only the primary need for the survival of people, also one of the basic motivations. Nutrition has become a travel goal in an attempt to taste a new dish or to experience different tastes and flavors. The desire of this experience is a factor that contributes to development of tourism sector as a part of gastronomy tourism and stimulates the touristic activities. New world circumstances have made people more aware of the necessity of a healthy diet to live a healthy life. The increasing interest towards healthy foods increased awareness about functionality of foods and make it necessary to develop new activity plans in the service industry. The present review was introduced some functional foods in Turkish cuisine and emphasized their contributions to tourism industry. In this study, literature review is done and a review is prepared. As a result of the literature review, the most common problem is the deficiencies in the promotion of products and marketing activities. These problems in the promotion of local foods prevent functional foods from becoming prominent in the region and adversely affect the recognition and spread of some foods.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherYüksel Öztürken_US
dc.relation.isversionof10.26677/TR1010.2019.264en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYeni Trendleren_US
dc.subjectSağlıklı Beslenmeen_US
dc.subjectYöresel Gıdalaren_US
dc.subjectTurizm Endüstrisien_US
dc.subjectNew Trendsen_US
dc.subjectHealthy Nutritionen_US
dc.subjectTraditional Foodsen_US
dc.subjectTourism Industryen_US
dc.titleTürk Mutfağındaki Fonksiyonel Gıdaların Gastronomi Turizmi Açısından Önemien_US
dc.title.alternativeThe Importance of The Functional Foods in Turkish Cuisine in Terms of Gastronomy Tourismen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-0233-2036en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0002-7188-817Xen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage1659en_US
dc.identifier.endpage1680en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorÇirişoğlu, Emel


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster