Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKızıldemir, Özgür
dc.contributor.authorİbiş, Salim
dc.contributor.authorÇöp, Serdar
dc.date.accessioned2023-11-22T11:18:05Z
dc.date.available2023-11-22T11:18:05Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn1304-0278
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6474
dc.description.abstractBu çalışmada Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren turizm işletme belgeli beş yıldızlı otel işletmelerine yönelik internet ortamında yapılan müşteri yorumlarının incelenerek şikâyet unsurlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda en çok yorum ve şikâyet yapılan bir internet sitesinde yapılmış olan yorumlar nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Şikâyet içerikli yorumların hangi ana ve alt temalardan oluştuğu belirlenmiştir. Araştırma sonucunda 2868 adet yorum incelenmiş bunların arasında 1004 adet şikâyet içeren ifadeye rastlanmıştır. Bu şikâyetlerin; yiyecek-içecek, hizmet kalitesi, oda, çalışanlar, fiyat ve temizlik olmak üzere altı ana temadan oluştuğu görülmüştür. En fazla şikâyet otel işletmelerinde sunulan yiyecek-içecek hizmetleri ile genel hizmet kalitesine yönelik yapıldığı anlaşılmıştır. Çalışma sonunda otel işletmelerinin ortaya çıkan şikâyet konuları çerçevesinde sundukları ürün ve hizmetlerde gerekli iyileştirmeleri yapmaları, önlemler almaları, müşteri şikâyetleri dikkate alınarak bu doğrultuda ürün ve hizmet sunumuna gitmeleri gerektiği gibi pek çok öneri sunulmuştur.en_US
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to determine the complaint elements by examining the customer comments made in internet for the five star hotel enterprises operating in Afyonkarahisar. For this purpose, the most comments and comments made on a web site were analyzed by using content analysis technique from qualitative research methods. The main content and sub-themes of the complaints were determined. As a result of the research, 2868 comments were examined and 1004 complaints were found among them. These complaints; Food and beverage, service quality, rooms, employees, price and cleaning. It was understood that the most complaints were made for food and beverage services and general service quality. At the end of the study, many suggestions were made as to the necessity of hotel enterprises to make the necessary improvements in the products and services they offer within the framework of the grievance issues, to take precautions, and to provide products and services in this direction by taking into account customer complaints.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherCahit Aydemiren_US
dc.relation.isversionof10.17755/esosder.514010en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectTurizmen_US
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.subjectOtel İşletmelerien_US
dc.subjectE-Şikâyeten_US
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectAfyonkarahisaren_US
dc.subjectHotel Enterprisesen_US
dc.subjectE-Complaintsen_US
dc.titleAfyonkarahisar’da Faaliyet Gösteren Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Yapılan Yorumların ve E-Şikâyetlerin Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of Comments and E-Complaints For Five Star Hotel Enterprises in Afyonkarahisaren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofElektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik)en_US
dc.departmentİktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesien_US
dc.authorid0000-0003-4040-4547en_US
dc.authorid0000-0002-2404-9218en_US
dc.authorid0000-0002-1101-5676en_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue71en_US
dc.identifier.startpage1315en_US
dc.identifier.endpage1324en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.contributor.institutionauthorKızıldemir, Özgür
dc.contributor.institutionauthorİbiş, Salim
dc.contributor.institutionauthorÇöp, Serdar


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess