Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAykaç, Emre
dc.contributor.authorSarı, Mustafa
dc.contributor.authorAydın Sarı, Nagehan
dc.date.accessioned2023-10-21T09:28:41Z
dc.date.available2023-10-21T09:28:41Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6003
dc.description.abstractBu araştırmanın temel amacı önlisans turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık öğrencilerinin öz düzenlemelerinin akademik öz yeterlilikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan araştırmanın evrenini Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık programı öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında belirlenen evren üzerinden örneklem yoluyla verilerin toplanmasında anket tekniği kullanılmıştır. Verilerin analizinde uygun istatistiki program aracılığıyla frekans, yüzde, ortalama, korelasyon ve regresyon analizleri uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda, önlisans turizm işletmeciliği ve aşçılık programı öğrencilerinin; öz düzenleme boyutları ile öz yeterlilikleri arasında kuvvetli düzeyde anlamlı bir ilişkinin olduğu ve öz düzenlemenin öz yeterlilik üzerinde pozitif yönlü önemli düzeyde bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe main purpose of this research is to determine the effect of self-regulation of associate degree tourism and hotel management and cookery students on their academic self-efficacy. In this direction, the universe of the research, which has an applied nature, consists of the students of Ordu University Vocational School of Social Sciences, tourism and hotel management and culinary program. Questionnaire technique was used to collect data through sampling from the population determined within the scope of the research. In the analysis of the data, frequency, percentage, mean, correlation and regression analyzes were applied through the appropriate statistical program. As a result of the analysis, it was determined that the students of the associate degree tourism management and cookery program; It has been determined that there is a strong and significant relationship between self-regulation dimensions and self-efficacy, and that self-regulation has a significant positive effect on self-efficacy.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan Yazıcıoğluen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2021.869en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectÖz düzenlemeen_US
dc.subjectAkademik öz yeterliliken_US
dc.subjectTurizm işletmeciliğien_US
dc.subjectAşçılıken_US
dc.subjectSelf regulationen_US
dc.subjectAcademic self-efficacyen_US
dc.subjectTourism managementen_US
dc.subjectCookingen_US
dc.titleÖz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulamaen_US
dc.title.alternativeThe Relationship of Self-regulation and Self-efficacy: An Application at Ordu Universityen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0003-1700-0122en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0001-5437-5172en_US
dc.authoridhttps://orcid.org/0000-0001-7075-2310en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage1800en_US
dc.identifier.endpage1819en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorAykaç, Emre


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess