Konu "mutfak kültürü" için ART/icle Cilt 2, Sayı 2, Aralık 2022 listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Culinary Culture and Special Day Meals of Elazig
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)The Purpose of Study: Elâzığ province and its nearby region is investigated because of its being home to historically ancient civilizations. This study was conducted with the idea that detailed information can be obtained ... -
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ...