Başlık için ART/icle Cilt 2, Sayı 2, Aralık 2022 listeleme
Toplam kayıt 6, listelenen: 4-6
-
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ... -
KİTAP İNCELEMESİ: Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Yazar: Mihalis Mentinis, Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri (çev.) Nazlı Sinanoğlu İnanç, İstanbul, Ayrıntı Yayınları, 2021, 192 s. ISBN: 978-605-314-555-4 -
Londra’da Bir Aile Müzesi Olan Wallace Collection’un Özellikleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile Dünya’da ve ülkemizdeki geleneksel, özel ve çağdaş müzelerin çeşitliliklerinden yola çıkarak, dikkatleri Londra’daki çok özel bir aile koleksiyonunun oluşum süreçleri ve ...