dc.contributor.author | Doğan, Murat | |
dc.date.accessioned | 2022-12-11T21:02:59Z | |
dc.date.available | 2022-12-11T21:02:59Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.isbn | 9786057928078 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/3730 | |
dc.description.abstract | Giriş
Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb.
krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör
saldırıları gibi olağanüstü olaylar iş kesintilerine neden olmuştur. Bu olaylar tüm paydaşların
çıkarlarının korunmasını sağlayacak bir sistemin de oluşturulmasını kaçınılmaz hale getirmiştir.
Diğer sektörlerde olduğu gibi catering sektöründe de iş kesintileri, topluma sağladıkları katma
değere büyük zarar verebilmektedir. Bu nedenle catering sektörünün de daha büyük kayıplara
uğramadan iş sürekliliklerini devam ettirmeleri gerekmektedir. Bunu da ancak işletme yönetim
sistemlerine iş sürekliliği sistemini entegre ederek gerçekleştirebilirler. Günümüzde iş
sürekliliği catering sektöründe yasal bir zorunluluk olmaması nedeniyle bu sektörde bir sistem
olarak uygulanmamaktadır. Ancak catering işletmelerinin uygulamakta oldukları kalite, gıda
güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği ve çevre gibi muhtelif yönetim sistemleri de iş sürekliliğinin
birçok gereksinim ve yeterlilikleri ile ilgili ortak çalışmalar yürütmektedir.
Bu bölümde işletmelerin ürün ve hizmetlerini gerçekleştirirken iş kesintisine neden olabilecek
olayları (risk) önceden belirleyerek önlemlerin alınması ve bu olayların gerçekleşmesi
durumunda iş kesintilerini en aza indirebilecek olan kritik iş fonksiyonlarını yeniden
başlatılabilmesi için yaptığı tüm çalışmalar olan iş sürekliliği kavramı açıklanacaktır. Ayrıca
catering sektörüne iş sürekliliği ve uygulamalarını tanıtarak bu konuda öncü olmak ta
amaçlanmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Nobel Akademik Yayınları | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Catering Hizmetleri | en_US |
dc.subject | Nobel Akademik Yayınları | en_US |
dc.subject | İş Sürekliliği | en_US |
dc.subject | catering hizmetleri yönetimi | en_US |
dc.subject | Toplu beslenme sistemleri | en_US |
dc.title | Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği | en_US |
dc.type | bookPart | en_US |
dc.relation.ispartof | Toplu beslenme sistemleri ve catering hizmetleri yönetimi | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Kitap - Ulusal | en_US |