dc.contributor.author | İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi | |
dc.date.accessioned | 2022-07-19T09:41:31Z | |
dc.date.available | 2022-07-19T09:41:31Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/3615 | |
dc.description.abstract | Yapay et üretimi ile ilgili çalışmaları son yıllarda sıkça
duyuyoruz. Günümüzde endüstriyel anlamda üretilmese de
bazı gıda firmaları tarafından pilot ölçekli tesislerde faaliyetler
başladı. Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, yapay etin market
raflarında yerini almasının 30 yılı bulacağını belirtti.
Gelecekte yapay et pazarının büyümesi ile alışkanların
tamamen değişeceği, üretimin ve tüketimin yeni bir boyut
kazanacağı sıkça konuşuluyor. Daha verimli üretim sürecinin
doğası gereği yapay etin geleneksel hayvancılığa göre çok
daha fazla artılarının olduğunu ifade eden İstanbul Gelişim
Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve
Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan,
daha az toprak ve su kullanılarak ekosistemin korunacağını
belirt | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/ | * |
dc.subject | Bültenler | en_US |
dc.title | GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 24, Haziran 2022) | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.department | Güzel Sanatlar Fakültesi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Yazar Denetimli Yayın | en_US |