ORCID "https://orcid.org/0000-0001-6391-4887" ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi için listeleme
-
Fonksiyonel gıdaların gastronomideki önemi
Al Zuhairi, Samara; Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Fonksiyonel gıdalar bireylerin sağlıklı olmasında önemli rol oynamakta ve hastalık riskini azaltmaktadır. Gastronomi ülke ya da bölge mutfaklarını, bir ülkenin ya da bölgenin yiyeceklerini, yeme-içme alışkanlıklarını, ... -
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ... -
KİTAP İNCELEMESİ: Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri
Ergen, Başak; Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Yazar: Mihalis Mentinis, Yemeğin Psikopolitikası - Neoliberal Çağda Yemek Ritüelleri (çev.) Nazlı Sinanoğlu İnanç, İstanbul, Ayrıntı Yayınları, 2021, 192 s. ISBN: 978-605-314-555-4 -
Kur’an-ı Kerim’de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Kütüb-i Sitte Bağlamında Değerlendirilmesi
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile İslamiyet’in mukaddes kitabı Kur’an-ı Kerim’de yer almakta olan gastronomi unsurlarının belirlenmesi ve en önemli hadis kitaplarının bir külliyatı olan Kütüb-i Sitte bağlamında ...