dc.contributor.author | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi | |
dc.date.accessioned | 2021-04-03T13:00:09Z | |
dc.date.available | 2021-04-03T13:00:09Z | |
dc.date.issued | 2021 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11363/2703 | |
dc.description.abstract | SÜRDÜRÜLEBİLİR BESLENME NEDİR? DİYETİSYENLERE DÜŞEN GÖREVLER NELERDİR?
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri ÖZKARABULUT
Sürdürülebilir sağlıklı diyetler bireyin sağlığını ve iyilik halini bütün yanları ile
geliştiren, az düzeyde çevresel baskısı ve etkisi olan, ulaşılabilir, uygun maliyetli,
güvenilir, kültürel açıdan uygun ve eşitlikçi beslenme örüntüleridir. Bütün
kişilerin en uygun seviyede büyümelerini, gelişmelerini sağlayarak günümüzdeki
ve gelecekteki bireylerin bütün yaşamlarında mental, sosyal, fiziksel açıdan
iyiliğini ve işlevselliğini geliştirerek malnütrisyon gelişmesinin önlenmesine katkı
sağlamak, beslenmeye bağlı bulaşıcı olmayan hastalıkların (BOH) riskini azaltmak,
biyoçeşitliliğin ve gezegenin korunmasını desteklemek gibi hedefleri vardır. Bu
tehdidi ortadan kaldırma yollarından biri de bireylerin besin tercihlerini
değiştirmeleridir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/ | * |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi | en_US |
dc.subject | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi | en_US |
dc.subject | Bültenler | en_US |
dc.title | İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi: Fakülte Bülteni (Cilt: 1, Sayı: Mart 2021) | en_US |
dc.type | other | en_US |
dc.department | Sağlık Bilimleri Fakültesi | en_US |
dc.identifier.volume | 1 | en_US |
dc.identifier.issue | Mart 2021 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Yazar Denetimli Yayın | en_US |