dc.contributor.author | Tokgöz, Hakan | |
dc.date.accessioned | 2019-05-09T11:54:58Z | |
dc.date.available | 2019-05-09T11:54:58Z | |
dc.date.issued | 2018-06-05 | |
dc.date.submitted | 2018-06-05 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11363/1199 | |
dc.description | Danışman: Hamdi Sözöz | en_US |
dc.description.abstract | Bu tez ve içeriğindeki peltierli fırın soğutma entegrasyonu; wi-fi ile uzaktan kontrol edilebilen akıllı fırınların eksik yanları ile sorunsallarını tespit edip, bu sorunsallara rasyonel düşünce sistemi içerisinde çözüm bulma amacı gütmektedir. Bu amaç doğrultusunda, akıllı fırınların; fırın içinde bulunan gıdayı pişirme saati gelene kadar soğutmasının mümkün olabileceği gösterilecektir. Tezin birinci kısmında, teknolojideki gelişmeler ve bu gelişmelerin ev tipi fırınlara yansımaları çalışılmıştır. Tezin ikinci kısmında, ev tipi fırın tipleri ve sıklıkla kullanılan komponentleri incelenmiştir. Tezin üçüncü bölümünde, fırın üreticilerinin günümüz koşullarında ar-ge'ye daha fazla önem vermelerine neden olan maddi ve sosyal unsurlar incelenmiştir. Tezin dördüncü bölümünde, peltierli fırın soğutma entegrasyonu ile sorunsalın çözümü incelenmiştir. Tezin beşinci bölümünde, elde edilen sonuca değinilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | This thesis and the cooling technology with peltier in it, aims to spot the problematics-insufficiencies of the wi-fi remote controlled smart ovens, and find solutions for those problematics in a rational way of thinking. For this purpose, it will be shown that it is possible for smart ovens to cool down the food in oven until the cooking time arrives. In the first part of thesis, the developments in technology and reflections of it on home ovens are being studied. In second chapter of the thesis, the most commonly used components in home ovens are being studied. In the third chapter of the thesis, the materialistic and social reasons which push home oven producers to care more about research and development. In the fourth part of the thesis; the cooling technology including a peltier and the solution of the problematic are being studied. In the fifth chapter, the results will be shown. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İstanbul Gelişim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Research Subject Categories::TECHNOLOGY | en_US |
dc.title | Wi-Fi ile Uzaktan Kontrol Edilebilen ve/veya Programlanabilir Gecikmeli Pişirme Yapabilen Ev Tipi Akıllı Fırınlara Peltierli Soğutma Modülü Entegrasyonu | en_US |
dc.title.alternative | Cooling Technology Integration With Peltier Into Wi-Fi Remote Controlled Ovens and/or Smart Home Ovens Which Can Be Pre-Set And is Able to Cook in Delayed Timings | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US |