Başlık için Güzel Sanatlar Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 221, listelenen: 176-195
-
Mutfakta Bilim Var-Temmuz 2023: Mutfağın Akıllısı Olur mu?
(İstmag Magazin Gazetecilik, 2023)Hepimizin malumu olduğu üzere son günlerde yapay zekâ çokça konuşulur oldu. Yapay zekâ tüm alanlarda olduğu gibi yakın bir gelecekte mutfaklarımızı da etkileyecek gibi duruyor. Yapay zekâyı ve robotik sistemleri de ... -
Mutfakta Bilim Var-Temmuz 2024: Élie Metchnikoff (1845-1916) Probiyotik Gıdaların Öncüsü
(İGÜ Yayınları, 2024)Değerli okurlarım, Pasteur’ü tanımayanımız var mı? Şeklinde sorsam. Öyle şey olur mu? Tabi ki tanıyoruz dersiniz. Aynı soruyu Metchnikoff için sorsam! Muhtemelen birçoğumuz tanımayız cevabını verecektir. O zaman hemen ... -
Mutfakta Sağlık-Culinary Medicine
(İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2024)Culinary Medicine nedir? Kısaca tanımlar mısınız? Hipokrat “Gıdanız ilacınız olsun” yaklaşımı ile gıda ve sağlık arasındaki ilişkiye odaklanarak sağlıklı gıda üretiminin ve mutfağın önemini vurgulamıştır. Günümüzde uzman ... -
Neoliberal Yönetimsellik Bağlamında Türkiye’de Merkez Haber Medyasında Yer Alan Ekonomi Haberlerinin İncelenmesi: ‘Hürriyet’ ve ‘Sabah’ Örneği
(Üsküdar Üniversitesi, 2023)Bu çalışma, Türkiye’de neoliberal yönetimselliğin merkez medyasında yer alan ekonomi haberleri üzerindeki yansımalarını tartışmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, merkez haber medyasından Hürriyet ve Sabah gazeteleri ... -
A new trend in gastronomy: Culinary medicine chef
(ELSEVIER, RADARWEG 29, 1043 NX AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2021)The aim of this study was to determine the theoretical, practical, and conceptual framework of culinary medicine, a niche emerging trend in gastronomy. The focus group interview method, a qualitative research design, was ... -
On-site and one-year monitoring of food service business risks associated with poor hygiene quality in the catering establishments for consumer protection
(Routledge, 2021)Hygiene is essential in foodservices to prevent food safety and public health issues. Implementation of food safety legislation represents a sine qua non obligation of the foodservice business. In this study, we aimed to ... -
Öz Düzenleme ve Öz Yeterlilik İlişkisi: Ordu Üniversitesinde Bir Uygulama
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmanın temel amacı önlisans turizm ve otel işletmeciliği ile aşçılık öğrencilerinin öz düzenlemelerinin akademik öz yeterlilikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Bu doğrultuda uygulamalı bir nitelik taşıyan ... -
Özgür Yalım’ın Tanpınar Uyarlaması “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” Oyunu Üzerine Bir İnceleme
(Cengiz Alyılmaz, 2020)Şair, roman yazarı, akademisyen, edebiyat tarihçisi gibi kimliklere sahip bir Türk aydını olan Ahmet Hamdi Tanpınar‟ın en önemli eserlerinden biri Saatleri Ayarlama Enstitüsü‟dür. Tanpınar 1961 yılında basılan ... -
The Place of Goose Meat in Turkish Gastronomy
(Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2022)Goose meat has always had a gastronomic value for both international and Turkish cuisines. The aim of the present study is to introduce the goose meat dishes that belongs to local Anatolian cuisines, to contribute to the ... -
Pop Sonrası Pop; Neo Pop
(İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, 2018)Pop sanatçıları eserlerini; o gününün insanının her gün tükettiği yiyecekleri, sıradan nesneleri, insanlara yönelik düz, dolayımsız bir yaklaşımla oluşturmuşlardı. Nesnelerin boyut ve sergilendikleri ortamlar bakımından ... -
Proactive personality and organisational performance of hotels in Cyprus
(VARNA UNIV MANAGEMENT-VUM, 13 A OBORISHTE STR, VARNA 9000, BULGARIA, 2023)This paper investigates the impact of a manager’s proactive personality on organisational performance. Furthermore, this study explores the mediating mechanism of service innovation and the moderating impact of organisational ... -
Profesyonel Makyaj Eğitimi ve Bilgilerin Paylaşımında Sosyal Medyanın Önemi
(Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi ; Asos Eğitim Bilişim Danışmanlık, 2015-09)Bu makalede, profesyonel makyaj alanındaki mesleki bilgilerin sosyal medyada paylaşımı incelenmiştir. Geçmişte “meslek sırrı” olarak tanımlanan ve deneyimlerle, özel eğitimlerle kazanılmış pekçok bilginin Sosyal Medya’nın ... -
Relation of Sustainable Energy and Certification Systems in High-Rise
(IEEE, 345 E 47TH ST, NEW YORK, NY 10017 USA, 2018)Energy efficiency is the system of being able to supply the required energy amount without decreasing the quality of comfort. In this system, in which first our lives and then the whole environment is being affected, there ... -
The Relationship between Presentation of Artworks of Various Dimensions and Architectural Design in The Scope of The Development of Exhibition Design
(Ataturk University, 2021)The display has been used from the very beginning to display objects. Exhibition design is a combination of display and contemporary visual communication design. With the development of the exhibition concept and the ... -
A Research on the General Knowledge of Pastry Chefs About Food Colorings and Their Awareness of Reading Labels
(2022)Food colorings are substances commonly used to increase the desire to eat by making the appearance of the food more attractive. This study aims to determine the general knowledge of pastry chefs about food colorings and ... -
Residents’ Perceptions of Sustainable Tourism Destination Recovery: The Case of Northern Cyprus
(MDPI, ST ALBAN-ANLAGE 66, CH-4052 BASEL, SWITZERLAND, 2022)As nations and tourism destinations are beginning to relax nonpharmaceutical measures for the prevention of the COVID-19 virus, a major quest of tourism stakeholders is to restart and restore the once viable and productive ... -
Restoran Müşterilerinin Instagram’da Önem Verdikleri Faktörler ve Satın Alma Niyeti Üzerine Etkisi
(Yüksel Öztürk, 2020)Dünyada son 30 yıllık süreçte bilgi teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler hem kişilerin hem de işletmelerin yaşam içinde hayatın normal seyrini değiştirmiştir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte de basit bireysel ... -
Restoranlarda Oluşan Gıda Atıkları ve Yönetimi: İstanbul İli Örneği
(Sidas Medya A.Ş., 2021)Başlangıçta insan tüketimi için üretilen gıdaların atığa dönüşmesi, sadece gıdaların değil aynı zamanda üretim ve tüketim döngüsü sürecinde harcanan zaman, enerji, emek, para ve doğal kaynakların israfına da yol açmaktadır. ... -
Roma Mozaik Sanatında Gastronomi Öğelerinin Değerlendirilmesi
(Bayram KANCA, 2023)Avrupa'dan Afrika'ya ve oradan Asya'ya kadar olan geniş bir coğrafyada yaklaşık bin yıl ve üç kıtayı etkilemiş olan Roma sanatı; resim, mermer, mozaik, gümüş ve bronz eserler, toprak kaplar da dâhil birçok gastronomi ... -
Salgın Süreçlerinde Sağlık Hizmetlerinin Sürdürülebilmesine Yönelik Geliştirilen Mekânsal Stratejilerin Değerlendirilmesi
(Ankara Üniversitesi, 2023)Salgın sürecinde, sağlık kuruluşlarında, salgın hastalıktan kaynaklanan yoğunluklar yaşanmakta ve hastalığa bağlı oluşan ağır semptomlar ile ilgili sağlık hizmeti taleblerinde artış olmaktadır. Salgın ile bağlantılı ...