Kurum Yazarı "Doğan, Murat" İçin Listeleme
-
Assessment of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria from Traditional Sourdoughs for Bread-Making in Turkey against Some Gut Conditions
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (Dept. Food Technology, Faculty of Animal and Agricultural Sciences, Diponegoro University, 2019)This study aims to assess the probiotic properties of Lactic Acid Bacteria isolated from the traditional sourdoughs used for bread making in Turkey against some gut conditions. A total number of 29 samples from ... -
Biochemical Effect Mechanism of Probiotics in Gut and Evaluation of Their Effect on Allergies
Doğan, Murat (Harran University, 2021)Probiotics are natural members of the gut microbiota. In order to be effective, they must first pass through the intestinal tract alive by showing resistance to gastric acidity and bile salts, and finally colonize the ... -
Determining The Effect of Catering Companies' Attitudes Toward Customer Complaints on Customer Loyalty
Doğan, Murat (Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2022)Catering companies are organizations that provide catering services with a pre-agreed menu and price, prioritizing public health. This study aimed to determine the effect of catering companies' attitudes toward customer ... -
Doç. Dr. Murat Doğan ile röportaj: Sektör ve Akademik Hayatı Üzerine Konuştuk!
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Öncelikle bana bu röportaj fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak akademiye diğer bir ifadeyle üniversiteye nasıl yöneldim sorusuyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Bana göre akademi ile sektörü ... -
The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals
Doğan, Murat (İrfan YAZICIOĞLU, 2023)This study aims to determine the effect of relationship marketing practices in food service businesses on customer loyalty. In the study, focus group interviews were conducted with seven senior sales and marketing ... -
Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
Çetin, Ayşe Seray; Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Çalışma, gastronomi kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan esnaf lokantalarında gerçekleşmesi olası kritik halk sağlığı ve gıda güvenliği risklerinin başında gelen kesme/doğrama tahtalarından kaynaklı mikrobiyal ... -
Evaluating starter culture potential of wild Penicillium roqueforti strains from moldy cheeses of artisanal origin
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (Elsevier, 2021)Penicillium roqueforti from native food habitats can provide more insights into moldy cheese production. The objective of this study was to evaluate the starter culture potential of wild P. roqueforti strains from moldy ... -
Evaluation of Customer Complaints to Catering Services in Terms of Food Safety
Doğan, Murat; Ay, Murat (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020)The aim of the study is to evaluate the customer complaints reported to catering services companies (CSC) and to determine the food safety subjects that these companies should focus on as a result of this evaluation. The ... -
Evaluation of the probiotic potential of Pediococcus strains from fermented dairy product kefir
Doğan, Murat; Ay, Murat (Czech Academy of Agricultural Sciences, 2021)Fermented dairy products mostly harbour some microbiota, also known as probiotics. Over the last years, there has been a significant increase in interest in probiotics. Among them, Pediococcus strains also exist in ... -
Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (2020)Fermentation using Lactic Acid Bacteria (LAB) and LAB species can exhibit extracellular activi- ties such as decreasing of antinutritional factors, in particular phytic acid (PA) or phytate. The objective of this study ... -
Fonksiyonel gıdaların gastronomideki önemi
Al Zuhairi, Samara; Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Fonksiyonel gıdalar bireylerin sağlıklı olmasında önemli rol oynamakta ve hastalık riskini azaltmaktadır. Gastronomi ülke ya da bölge mutfaklarını, bir ülkenin ya da bölgenin yiyeceklerini, yeme-içme alışkanlıklarını, ... -
Food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus lactis subsp. lactis from raw milk and some fermented products
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (Elsevier, 2021)In this study, we evaluated food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus (Lc.) lactis subsp. lactis from a total of 114 raw milk and naturally fermented products. After microbiological cultivation ... -
Gastronomi Mühendisliğine Giriş
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2023)Bir şefin hazırladığı yemeğin tadı, lezzeti, görselliği gibi tüm özelliklerini bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerekmektedir. Bu bakış açısı da gastronomi alanının mühendislik bilgi, beceri ve deneyimlerine ... -
Gazi Muhammed Zahireddin Babür Şah’ın (1483-1530) Hatıratı Babür-nâme'de Yer Alan Gastronomi Unsurlarının Değerlendirilmesi
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Gastronomi tarihi insanoğlunun beslenme gereksinimleri ile şekillenmiş olup yemek ise biyolojik, sosyal, kültürel, dini, politik ve ekonomik dinamik değişkenlerle bağlantılıdır. Bu çalışma ile ... -
Genel Mikrobiyolojiye ve Gıda Mikrobiyolojisine Giriş
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)Mikrobiyoloji canlıları inceleyen biyoloji biliminin alt dalıdır. Genellikle gözle görülemeyen çok küçük canlılar olan mikroorganizmaları inceler ve insanlık yararına uygulamalar yapar. Uygulamalı bir bilim dalı olan ... -
Güvenilir Dozu, Potansiyel Toksisitesi ve Yan Etkileriyle Kara Mürver
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)Sambucus, Adoxaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Genel likle halk arasında mürver olarak bilinir. Bitki Caprifoliaceae familyasının bir üyesi iken;[1] Adoxa cinsindeki bitkilerle genetik ve ... -
Gıda Çalışmalarında Yeni Yaklaşım: Gıda Egemenliği
Doğan, Murat; Vatandost, E. Gamze (Gülizar CENGİZ, 2023)Gıda çalışmaları, bilim, sanat, tarih, toplum ve diğer alanlarda yiyecek ve onun çeşitli yönlerinin eleştirel olarak incelenmesi olarak tanımlanabilir. Küresel salgınlar, kuraklıklar, savaşlar ve diğer faktörler, yiyecek ... -
Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2020)Gıda mühendisliğinde temel işlemler; çeşitli gıdaların hazırlanması sırasında uygulanan genel işlemleri ifade etmektedir. Gıda üretiminde kullanılan temel işlemler sayesinde ham maddeler tüketilebilecek hâle getirilir, ... -
Hatay İlinin Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Düzeyinin Tespitine Yönelik Bir Araştırma
Doğan, Murat; Yılmaz, Maruf (Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022)7500 yıllık tarihi birikimi ile zengin bir mutfak kültürüne sahip Hatay, Türkiye’nin önemli gastronomi destinasyon merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir. Bu çalışma ile Hatay’ın gastronomi turizmi gelişmişlik ... -
Investigation of the effect and relationship of vegan cuisine on gastronomic culture
Doğan, Murat; Yalçın, Eda (Toros Üniversitesi, 2023)Nutrition, which is a physiological need, is directly related to gastronomy and is affected by many factors, including geographical, cultural, environmental, climatic, and socio-economic factors. Today, there are many ...