Yazar "Doğan, Murat" için listeleme
-
Anadolu Ajansı Ayrımcılık Hattı-Temmuz 2024: Batı'daki yemek kültürünün kökenleri sömürge dönemindeki köle ticaretine uzanıyor
Doğan, Murat (İGÜ Yayınları, 2024)"Afrikalı köleler sebze ağırlıklı besleniyorlardı. Bu malzemeleri ve pişirme tekniklerini efendilerinin damak tadıyla harmanlayarak hem kölelerin hem de sahiplerinin mutlu olacağı bir yemek şekli ortaya çıkardılar" Sömürgecilik ... -
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, Cilt 1, Sayı 2, Aralık 2021
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)İÇİNDEKİLER / CONTENTS Sayfa/Page iii Danışma Kurulu / Advisory Board iv Bu Sayının Hakemleri / Reviewers for This Issue v İçindekiler / Contents ARAŞTIRMA MAKALELERİ / ORIGINAL RESEARCH ARTICLES 180-194 Öznur ... -
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, Cilt 3, Sayı 1, Haziran 2023
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)İÇİNDEKİLER / CONTENTS Sayfa/Page iii Danışma Kurulu / Advisory Board iv Bu Sayının Hakemleri / Reviewers for This Issue v İçindekiler / Contents ARAŞTIRMA MAKALELERİ / ORIGINAL RESEARCH ARTICLES 1-35 Emine ... -
ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi, Cilt 3, Sayı 2, Aralık 2023
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)İÇİNDEKİLER / CONTENTS Sayfa/Page iii Danışma Kurulu / Advisory Board iv Bu Sayının Hakemleri / Reviewers for This Issue v İçindekiler / Contents ARAŞTIRMA MAKALELERİ / ORIGINAL RESEARCH ARTICLES 110-134 Minel ... -
Assessment of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria from Traditional Sourdoughs for Bread-Making in Turkey against Some Gut Conditions
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (Dept. Food Technology, Faculty of Animal and Agricultural Sciences, Diponegoro University, 2019)This study aims to assess the probiotic properties of Lactic Acid Bacteria isolated from the traditional sourdoughs used for bread making in Turkey against some gut conditions. A total number of 29 samples from ... -
Baharat ve Kuru Yemişlerde Zehir Saçan Madde Kansere Davetiye Çıkarıyor
Doğan, Murat (İhlas Haber Ajansı, 2023)Video Başlığı: Baharat ve Kuru Yemişlerde Zehir Saçan Madde Kansere Davetiye Çıkarıyor Süre: 00.06:44 Biçimlendirme: Mp4 Tarih: 2023 -
Biochemical Effect Mechanism of Probiotics in Gut and Evaluation of Their Effect on Allergies
Doğan, Murat (Harran University, 2021)Probiotics are natural members of the gut microbiota. In order to be effective, they must first pass through the intestinal tract alive by showing resistance to gastric acidity and bile salts, and finally colonize the ... -
Birleşmiş Milletler’in küresel beslenme ve gıda güvencesi politikalarının değerlendirilmesi
Doğan, Murat; Özaltın, Emrah (Üzeyir KEMENT, 2022)Birleşmiş Milletlere bağlı Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) küresel beslenme ve gıda güvencesi konularında çeşitli politikalar ... -
Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma
Doğan, Murat; Özaltın, Emrah (Kastamonu Üniversitesi, 2022)Amaç: Ülke kültürlerinin en önemli unsurlarından biri olan gastronomi alanındaki yeni gelişmeler geleneksel gıdalara olan ilgiyi artırmış olup bunların arasında geleneksel Türk içeceği olan boza da yer almaktadır. Ancak ... -
Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği
Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)Giriş Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb. krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör saldırıları gibi olağanüstü ... -
Catering Sektöründe İlişkisel Pazarlama
Doğan, Murat (IKSAD CONFERENCE PLATFORM, 2022)Özet Günümüz rekabet koşullarında işletmelerin oluşturduğu pazarlama karmasının tamamı veya bir kısmı rakip işletmeler tarafından kolaylıkla kopyalanabilmektedir. Bu koşullar, işletmeleri müşterileriyle ancak ilişkisel ... -
Determining The Effect of Catering Companies' Attitudes Toward Customer Complaints on Customer Loyalty
Doğan, Murat (Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2022)Catering companies are organizations that provide catering services with a pre-agreed menu and price, prioritizing public health. This study aimed to determine the effect of catering companies' attitudes toward customer ... -
Doç. Dr. Murat Doğan ile röportaj: Sektör ve Akademik Hayatı Üzerine Konuştuk!
Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Öncelikle bana bu röportaj fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak akademiye diğer bir ifadeyle üniversiteye nasıl yöneldim sorusuyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Bana göre akademi ile sektörü ... -
Dünyada Açlık, Kıtlık ve Çözüm Önerileri
Doğan, Murat (Turkuvaz Medya Grubu, 2022)Video Başlığı: Dünyada Açlık ve Kıtlık ve Çözüm Önerileri Süre: 00.13:28 Biçimlendirme: Mp4 Tarih: 2022 -
The effect of different compositions of starter cultures developed from phytic acid-degrading lactic acid bacteria on the sensory quality of bread
Doğan, Murat (2021)Sourdough is an initial product used in cereal fermentation, usually prepared by adding lactic acid bacteria (LAB) strains to a mixture of wheat and water. Phytic acid present in wheat flours negatively affects the ... -
The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals
Doğan, Murat (İrfan YAZICIOĞLU, 2023)This study aims to determine the effect of relationship marketing practices in food service businesses on customer loyalty. In the study, focus group interviews were conducted with seven senior sales and marketing ... -
Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
Çetin, Ayşe Seray; Doğan, Murat (İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Amaç: Çalışma, gastronomi kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan esnaf lokantalarında gerçekleşmesi olası kritik halk sağlığı ve gıda güvenliği risklerinin başında gelen kesme/doğrama tahtalarından kaynaklı mikrobiyal ... -
Evaluating starter culture potential of wild Penicillium roqueforti strains from moldy cheeses of artisanal origin
Doğan, Murat; Tekiner, İsmail Hakkı (Elsevier, 2021)Penicillium roqueforti from native food habitats can provide more insights into moldy cheese production. The objective of this study was to evaluate the starter culture potential of wild P. roqueforti strains from moldy ... -
Evaluation of Customer Complaints to Catering Services in Terms of Food Safety
Doğan, Murat; Ay, Murat (Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020)The aim of the study is to evaluate the customer complaints reported to catering services companies (CSC) and to determine the food safety subjects that these companies should focus on as a result of this evaluation. The ... -
Evaluation of gastronomic objects in Renaissance painting
Doğan, Murat; Savcı Yaşlıca, Zeynep (ELSEVIER, 2022)The Renaissance period, as an enlightenment period after the strict Christian rules of the Middle Ages, represents a period in which many discoveries have been made for about four centuries and which continues its effects ...