Bölüm "Güzel Sanatlar Fakültesi" için listeleme
Toplam kayıt 219, listelenen: 121-140
-
IGU Faculty of Fine Arts New and Events Bulletin (Issue: 9, March 2021)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2021)DESIGN FEST’21 IS COMING ON! This year’s theme of the Design Festival, which is carried out by the Faculty of Fine Arts with a different theme each year, has been determined as “Digitalism”. The event, set out with the ... -
Investigation of the effect and relationship of vegan cuisine on gastronomic culture
(Toros Üniversitesi, 2023)Nutrition, which is a physiological need, is directly related to gastronomy and is affected by many factors, including geographical, cultural, environmental, climatic, and socio-economic factors. Today, there are many ... -
Investigation of the Effect of Spice on Gastronomy History and Culture
(SAM A.Ş. Yayıncılık, 2022)The study aimed to determine the effect of spice on the history and culture of gastronomy. Qualitative research methods were used in the study, and a literature review was used to reveal the conceptual framework. ... -
Investigation of the Effects of Kitchen Hygiene Training on Reducing Personnel-Associated Microbial Contamination
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2020)Aim: In this study, it was aimed to determine the effect of kitchen hygiene training given to kitchen personnel in terms of reducing microbial contamination caused by personnel. Method: Before and after kitchen hygiene ... -
Istanbul Gelisim University IISBF SosyoCom: Monthly Events and News Bulletin (Issue 3, March 2021)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2021)Pioneering Technologies Trends - 1 Res. Asst. Süreyya İMRE The Department of Management Information Systems The United Nations' Technology and Innovation Report of 2021 provides up-to-date information on today's ... -
İç Mekân Kurgusunda Mobilya ve Mekân Kompozisyonu İlişkisi
(Osman Sağdıç, 2021)Mobilyaların ve mekânların başlangıç ve gelişim sürecine bakıldığında yerleşik düzene geçilmesi ile başladığı görülmektedir. İşleve göre iç mekânın ve mobilyaların biçimlenerek yerleşmesi ise çok sonraki süreçte devreye ... -
İlköğretim Öğrencilerine Verilen Görsel Sanatlar Dersindeki Portre Çalışmalarının Öğrenciler Üzerindeki Etkileri
(Sanat ve Dil Araştırmaları Enstitüsü, 2017)Portre resmi, insanın iç dünyasını en iyi şekilde yansıttığı ve konusu insan olgusu olduğu için insanlık tarihinde kendine geniş bir yer edinmiş resim türüdür. Aynı zamanda otoportre de sanatçının duygularını, güdülerini ... -
İLLUSTRASYONLAR: Sergi Kataloğu (21 - 28 Mayıs 2021) Bağımsız Sanat Vakfı, İstanbul, Türkiye
(Öznur Işır Yarkataş, 2021)ABOUT ÖZNUR’S ARTWORKS I met oznur Isir in Kosovo during a symposium. I saw the sheets of paper placed on the ground, one then two and soon a field of two-colored leaves, lightly painted in water, I hadn’t seen anything ... -
İstanbul’da satışa sunulan keklerde yer fıstığı kalıntısının araştırılması
(Özkan Özden, 2021)Yer fıstığı, gıda alerjenleri içerisinde en tehlikeli olanıdır. Dolayısıyla gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde ölümcül gıda kaynaklı anafilaksinin en yaygın nedenidir. Yer fıstığı alerjisine sahip bireyler, yer fıstığı ... -
Kadın ve Erkeklerin Yemek Tercihlerindeki Farklılıkların İncelenmesi
(Adıyaman Üniversitesi, 2022)Kadın ve erkeklerin biyolojik, sosyal, kültürel, fizyolojik ve duygusal farklılıkları hayatlarının tüm alanlarına olduğu gibi restorana gittiklerinde tercih ettikleri yemekler üzerinde de etkili olmaktadır. Bu çalışmada, ... -
Kahvenin Türk Gastronomi Tarihi ve Kültürü Açısından Değerlendirilmesi
(Toros Üniversitesi, 2023)Kahve bitkisi Rubiaceae ailesinin Coffea cinsinde hoş kokan beyaz çiçekli, kiraza benzeyen iki çekirdekli kırmızı meyveleri olan Tropikal bir ağaçtır. Geleneksel üretim yöntemlerinde; kahve meyveleri olgunlaştıktan sonra ... -
Kente Kazandırılan Yeni Yaşam Alanları
(Osman Sağdıç, 2019)Göçebe hayattan yerleşik hayata geçişte, ilk yerleşim yeri olarak ticaret veya tarım için en uygun koşulların olduğu bereketli, su kıyılarının tercih edildiği görülmektedir. Zaman içinde nüfus artmaya başlamış, yeni göçler ... -
KİTAP İNCELEMESİ: Bilimin Sineması: Postmodern Bilim, Bilimkurguyu Nasıl Değiştirdi?
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2023)Yazar: Emre Doğan, Bilimin Sineması: Postmodern Bilim, Bilimkurguyu Nasıl Değiştirdi? Doruk Yayınları, 2023, 334 s. ISBN: 978-975-553-977-5 -
KİTAP İNCELEMESİ: Mesleğin İncelikleri: Sosyal Bilimlerde Araştırma Nasıl Yürütülür?
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2021)Yazar: Howard S. Becker, Mesleğin İncelikleri: Sosyal Bilimlerde Araştırma Nasıl Yürütülür?, (çev.) Baran Öztürk, Gökçe Metin, Hatice Esra Mescioğlu, Levent Ünsaldı, Şerife Geniş, Ankara: Heretik Yayınları, 2015, 347 ... -
Knowledge, attitudes and practices model in food safety: Limitations and methodological suggestions
(ELSEVIER SCI LTD, THE BOULEVARD, LANGFORD LANE, KIDLINGTON, OXFORD OX5 1GB, OXON, ENGLAND, 2022)Not surprisingly, a significant number of contributors to Food Control focus on addressing food safety practices and food handling concerns because of the risk to consumer health from unsafe food. Therefore, we would like ... -
Konutun Ticari Kullanıma Dönüşümü: Ankara’da Günümüze Ulaşmış Üç Konut Yapısı Üzerinden Bir Değerlendirme
(Koç Üniversitesi VEKAM, 2021)Günümüzde konut, insan ihtiyaçlarına odaklı bir barınma ürünü olarak tasarlanma özelliğini yitirerek, ekonomik sistem içerisinde alınıp satılabilen bir gayrimenkul aracına dönüşmüştür. Türkiye genelindeki kent ve konut ... -
Korku Çekiciliğinin Gıda Korkusu Üzerine Etkisi
(İrfan Yazıcıoğlu, 2018)Gıda korkusu; insanların sağlık, din, gelenek-görenek öğretileri veya korku çekiciliği gibi gerekçelerle belirli bir gıdayı tehdit olarak görüp o gıdadan uzak durması, gıdayı tüketmemesi olarak tanımlanabilmektedir. ... -
Kırsal Turizm ve Türlerine Yönelik Hazırlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi
(2020)Turistik ürün çeşitlendirmesi içerisinde yer alan ve özellikle 2000’li yıllardan sonra sadece Türkiye’de değil dünyada da büyük ilgi görmeye başlayan kırsal turizm her geçen gün daha fazla turistin katıldığı bir turizm ... -
Lezzet ve Lezzetin Bilimi: Mutfak Şeflerinin Lezzet Algıları Üzerine Bir Araştırma
(Karabük Üniversitesi, 2022)Bu çalışmanın amacı, lezzeti ve lezzet algısını tanımlamak ve mutfak şeflerinin lezzet algılarını etkileyen faktörleri belirlemek ve önceliklendirerek değerlendirmektir. İlk olarak lezzet, lezzete etki eden duyular ... -
Londra’da Bir Aile Müzesi Olan Wallace Collection’un Özellikleri
(İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları / Istanbul Gelisim University Press, 2022)Giriş ve Çalışmanın Amacı: Bu çalışma ile Dünya’da ve ülkemizdeki geleneksel, özel ve çağdaş müzelerin çeşitliliklerinden yola çıkarak, dikkatleri Londra’daki çok özel bir aile koleksiyonunun oluşum süreçleri ve ...