Gelişmiş Arama

Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4

    • Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Giriş Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb. krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör saldırıları gibi olağanüstü ...
    • Gastronomi Mühendisliğine Giriş 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2023)
      Bir şefin hazırladığı yemeğin tadı, lezzeti, görselliği gibi tüm özelliklerini bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmesi gerekmektedir. Bu bakış açısı da gastronomi alanının mühendislik bilgi, beceri ve deneyimlerine ...
    • Gıda Felsefesine Giriş 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2021)
      Giriş Günümüze gelene kadar gıda bilimi genellikle doğa bilimleri, mühendislik ve uygulama ağırlıklı gelişmiştir. Gıda biliminin sosyal ve sanat yönü neredeyse yok sayılmış ve sosyal bilimlerle ilişkisi değersiz ...
    • Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları 

      Doğan, Murat (Nobel Akademik Yayınları, 2022)
      Giriş: Ölçüm tekniklerinin mutfaklarda ve operasyonel alanlarda kullanımı, reçetelerin oluşmasında ve standartların korunmasında önemlidir. Bir reçete oluştururken ölçeklerin kullanılmasının önemi, bu tekniklerin sağladığı ...