Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Murat
dc.date.accessioned2023-12-26T13:05:00Z
dc.date.available2023-12-26T13:05:00Z
dc.date.issued2023en_US
dc.identifier.issn1305-1792
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11363/6800
dc.description.abstractBugün size Fransız Mutfağını en diplerden alıp üst liglere çıkarılmasında çok büyük katkıları olan iki ustadan birini anlatacağım. Ustalardan biri, başlıkta gördüğünüz Şef Auguste Escoffier (Agust Eskofier) diğeri ise Marie-Antoine Carême (Marie Antonin Karem) ki ondan daha sonraki yazılarımda bahsetmeyi planlıyorum. Baştan şunu söylemekte yarar var. İki ustanın eşdeğeri bir usta Türk Mutfağını zamanında ele almış olsaydı, şimdi tüm Dünya Türk Mutfağını konuşuyor olurdu.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİstmag Magazin Gazeteciliken_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectŞef Auguste Escoffieren_US
dc.subjectMutfak sanatları ustasıen_US
dc.titleMutfakta Bilim Var-Aralık 2023: Auguste Escoffier (1846- 1935) Mutfak Sanatları Ustasıen_US
dc.typecontributionToPeriodicalen_US
dc.relation.ispartofHotel Restaurant & Hi-Tech Dergisien_US
dc.departmentGüzel Sanatlar Fakültesien_US
dc.authorid0000-0001-6391-4887en_US
dc.identifier.issue12en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal - Editör Denetimli Dergien_US
dc.contributor.institutionauthorDoğan, Murat


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster