Ara
Toplam kayıt 111, listelenen: 1-10
Bizce İstanbul Projesi: Tanıtım Dosyası ve Video
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2020)
“Bizce İstanbul Projesi”, bir grup İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencisi ile geçen senenin sonundan itibaren yapmayı hedeflediğimiz bir ekip çalışması. Bu proje, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin zorunlu dersi olan ve benim ...
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 2, Aralık 2019-Ocak 2020)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2020)
DOÇ. EROL YILDIR'IN KİTABI "KEÇE"
ULUSLARARASILAŞIYOR
İstanbul Gelişim Üniversitesi
(İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi
(GSF) Dekan Yardımcısı Doç.
Erol Yıldır'ın “Keçe Sanatı”
konusunda yazmış olduğu
kitabı Rusya - Çeçen ...
GSF Gelişim: Güzel Sanatlar Fakültesi Haber ve Etkinlikler Bülteni (Sayı: 4, Nisan-Mayıs-Haziran 2020)
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2020)
BİZCE İSTANBUL'UN 2. VLOGU YAYINDA!
Cihangir Camii, Pera Palas
Oteli, Botter Apartmanı gibi,
bölgeyi tanımlayan birçok
tarihi mekânı sizlere kendi
perspektifimizden, ‘’bizce’’ aktardığımız Beyoğlu vlogundan
sonra ...
İLLUSTRASYONLAR: Sergi Kataloğu (21 - 28 Mayıs 2021) Bağımsız Sanat Vakfı, İstanbul, Türkiye
(Öznur Işır Yarkataş, 2021)
ABOUT ÖZNUR’S ARTWORKS I met oznur Isir in Kosovo during a symposium. I saw the sheets of paper placed on the ground, one then two and soon a field of two-colored leaves, lightly painted in water, I hadn’t seen anything ...
MEKAN ve DOĞA- İllustratif Yansımalar: Sergi Kataloğu (26 Şubat - 8 Mart 2021): Mekan Blogspot, Balıkesir, Türkiye
(Öznur Işır Yarkataş, 2021)
As Ursula K. Le Guin puts it; “Big fantasies, myths and tales are like dreams;
they speak to consciousness from the
unconscious, with the language of the
unconscious, symbols and archetypes.
Although they use words, ...
Toplu yemek hizmetleri (catering) sektörü yöneticilerinin iş sürekliliğine hazır olma algı ve zorluklarının belirlenmesi
(İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)
İş sürekliliği; işletmelere yönelik potansiyel olağandışı tehlikeleri tanımlayan, analiz eden ve etkilerini açıklayan, ortakların ve paydaşların çıkarlarını gözeten, marka değerini ve itibarını koruyan bir yaklaşımdır. Tüm ...
Lezzet ve Lezzetin Bilimi: Mutfak Şeflerinin Lezzet Algıları Üzerine Bir Araştırma
(Karabük Üniversitesi, 2022)
Bu çalışmanın amacı, lezzeti ve lezzet algısını tanımlamak ve mutfak şeflerinin lezzet
algılarını etkileyen faktörleri belirlemek ve önceliklendirerek değerlendirmektir. İlk
olarak lezzet, lezzete etki eden duyular ...
Food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus lactis subsp. lactis from raw milk and some fermented products
(Elsevier, 2021)
In this study, we evaluated food stabilizing potential of nisin Z produced by wild Lactococcus (Lc.) lactis subsp.
lactis from a total of 114 raw milk and naturally fermented products. After microbiological cultivation ...
Evaluating starter culture potential of wild Penicillium roqueforti strains from moldy cheeses of artisanal origin
(Elsevier, 2021)
Penicillium roqueforti from native food habitats can provide more insights into moldy cheese production. The
objective of this study was to evaluate the starter culture potential of wild P. roqueforti strains from moldy ...
Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture
(2020)
Fermentation using Lactic Acid Bacteria (LAB) and LAB species can exhibit extracellular activi-
ties such as decreasing of antinutritional factors, in particular phytic acid (PA) or phytate. The
objective of this study ...