Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
İLLUSTRASYONLAR: Sergi Kataloğu (21 - 28 Mayıs 2021) Bağımsız Sanat Vakfı, İstanbul, Türkiye
(Öznur Işır Yarkataş, 2021)
ABOUT ÖZNUR’S ARTWORKS I met oznur Isir in Kosovo during a symposium. I saw the sheets of paper placed on the ground, one then two and soon a field of two-colored leaves, lightly painted in water, I hadn’t seen anything ...
MEKAN ve DOĞA- İllustratif Yansımalar: Sergi Kataloğu (26 Şubat - 8 Mart 2021): Mekan Blogspot, Balıkesir, Türkiye
(Öznur Işır Yarkataş, 2021)
As Ursula K. Le Guin puts it; “Big fantasies, myths and tales are like dreams;
they speak to consciousness from the
unconscious, with the language of the
unconscious, symbols and archetypes.
Although they use words, ...
Gıda Felsefesine Giriş
(Nobel Akademik Yayınları, 2021)
Giriş
Günümüze gelene kadar gıda bilimi genellikle doğa bilimleri, mühendislik ve uygulama
ağırlıklı gelişmiştir. Gıda biliminin sosyal ve sanat yönü neredeyse yok sayılmış ve sosyal
bilimlerle ilişkisi değersiz ...
Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)
Giriş
Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb.
krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör
saldırıları gibi olağanüstü ...
Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)
Giriş:
Ölçüm tekniklerinin mutfaklarda ve operasyonel alanlarda kullanımı, reçetelerin
oluşmasında ve standartların korunmasında önemlidir. Bir reçete oluştururken ölçeklerin
kullanılmasının önemi, bu tekniklerin sağladığı ...
Gastronomi Mühendisliğine Giriş
(Nobel Akademik Yayınları, 2023)
Bir şefin hazırladığı yemeğin tadı, lezzeti, görselliği gibi tüm özelliklerini bütüncül bir
bakış açısıyla değerlendirmesi gerekmektedir. Bu bakış açısı da gastronomi alanının
mühendislik bilgi, beceri ve deneyimlerine ...