Başlık için Güzel Sanatlar Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 206, listelenen: 203-206
-
Yerel Halkın Turizm Gelişimine Yönelik Tutumu: Çorum İli Örneği
(Yüksel Öztürk, 2021)Bu araştırmanın temel amacı Çorum ili yerel halkının henüz emekleme aşamasında olan ve birçok alternatif türlere sahip, turizm olgusuna ve faaliyetlerine yönelik tutumunun ortaya koyulmasıdır. Bu doğrultuda uygulamalı ... -
Yeşil Mutfak, Sürdürülebilirlik ve Gastronomi
(Eray Yayınları, 2023)1929 yılında patlak veren Büyük Buhran sonrası yaşanan ekonomik sorunların aşılabilmesi için gelişmiş ülkeler, sanayileşmeye ve üretime odaklanmıştır. Bu tercih dünya ekosisteminin bozulma tehlikesini beraberinde getirmiş ... -
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 Uygulamaları: Gastronomi 4.0
(IKSAD CONFERENCE PLATFORM, 2023)19. yüzyılda Sanayi Devriminin getirdiği paradigma değişimi diğer alanlarda olduğu gibi gastronomi alanında da büyük değişimleri başlatmış ve standartlaşma, depolama ve nakliye koşullarının iyileştirilmesi ve çeşitli ... -
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Endüstri 4.0 ve Robotik Sistemler
(Beykent Üniversitesi, 2022)BİLDİRİ ÖZETİ 1700’lü yıllarda buhar makinesinin icadı buhar enerjisinin üretimde kullanılmasını getirmiş ve Endüstri 1.0’ı başlatmıştır. 1900’lü yılların başında elektrik enerjisi ile ortaya çıkan kitlesel üretim biçimi ...