Başlık için Güzel Sanatlar Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 206, listelenen: 9-28
-
Basında ‘Tan Olayı’ - 4 Aralık 1945
(‘Tan Assault’ in The Press - December 4th 1945İstanbul Üniversitesi, 2012)İkinci Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan konjonktür, Türkiye’nin iç ve dış politikasını etkilemiştir. Savaş sonrası oluşan yeni dünya düzeninde kendine yer edinmek isteyen Türkiye için 1945 yılı, çok partili hayata geçişin ... -
Biochemical Effect Mechanism of Probiotics in Gut and Evaluation of Their Effect on Allergies
(Harran University, 2021)Probiotics are natural members of the gut microbiota. In order to be effective, they must first pass through the intestinal tract alive by showing resistance to gastric acidity and bile salts, and finally colonize the ... -
Birleşmiş Milletler’in küresel beslenme ve gıda güvencesi politikalarının değerlendirilmesi
(Üzeyir KEMENT, 2022)Birleşmiş Milletlere bağlı Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) küresel beslenme ve gıda güvencesi konularında çeşitli politikalar ... -
Bizce İstanbul Projesi: Tanıtım Dosyası ve Video
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2020)“Bizce İstanbul Projesi”, bir grup İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencisi ile geçen senenin sonundan itibaren yapmayı hedeflediğimiz bir ekip çalışması. Bu proje, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin zorunlu dersi olan ve benim ... -
Bozanın Türk Gastronomisindeki Yeri ve Önemi: Geleneksel Boza Üreticileri Üzerine Bir Araştırma
(Kastamonu Üniversitesi, 2022)Amaç: Ülke kültürlerinin en önemli unsurlarından biri olan gastronomi alanındaki yeni gelişmeler geleneksel gıdalara olan ilgiyi artırmış olup bunların arasında geleneksel Türk içeceği olan boza da yer almaktadır. Ancak ... -
Breeam, Leed ve DGNB Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemlerinin Standart Bir Konutta Karşılaştırılması
(Osman Sağdıç, 2019)Sürdürülebilir yeşil enerji kavramı, dünyanın gelişim seyrini ve toplumların hayatlarını köklü bir şekilde değiştiren Sanayi Devrimi’nin sonucunda ortaya çıkan en güçlü kavramlardan biridir. Sanayi Devrimini makinaların ... -
Catering Hizmetlerinde İş Sürekliliği
(Nobel Akademik Yayınları, 2022)Giriş Geçmişte gıda sektöründe yaşanmış olan Kuş Gribi, BSE (Deli Dana Hastalığı), Dioksin vb. krizlere ek olarak diğer tüm sektörleri de ilgilendiren COVID-19 pandemisi, deprem ve terör saldırıları gibi olağanüstü ... -
Catering Sektöründe İlişkisel Pazarlama
(IKSAD CONFERENCE PLATFORM, 2022)Özet Günümüz rekabet koşullarında işletmelerin oluşturduğu pazarlama karmasının tamamı veya bir kısmı rakip işletmeler tarafından kolaylıkla kopyalanabilmektedir. Bu koşullar, işletmeleri müşterileriyle ancak ilişkisel ... -
Comparing the Similarities and Differences between All Versions of Grand Theft Auto
(Scientific Research Publishing, 2018)The article investigates the similarities and differences between all versions of Grand Theft Auto as an adventure game with the widest popularity in the last decade. The game is a story collection, a frame for performance, ... -
Customer experience management in capsule hotels: a content analysis of guest online review
(EMERALD GROUP PUBLISHING LTD, HOWARD HOUSE, WAGON LANE, BINGLEY BD16 1WA, W YORKSHIRE, ENGLAND, 2023)Purpose – Capsule hotels are a revolutionary Japanese concept of lodging that dates back over four decades. On the other hand, capsule hotels are a relatively new concept for most travelers outside of Japan. Organizations within ... -
Çizgi Filmlerin Kültür Aktarımındaki Rolü ve Hayao Miyazaki Çizgi Filmleri
(Anadolu Üniversitesi, 2017-12-01)Günümüzde canlandırma sineması, geçmişten gelen anlatıları ve kültürleri günümüze taşıyan en önemli görsel unsurlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun en önemli örneği Batı’da Walt Disney ve Doğu’da Ghibli ... -
Determination of mold contamination and aflatoxin levels of the meat products/ingredients collected from Turkey market
(WILEY, 111 RIVER ST, HOBOKEN 07030-5774, NJ, 2018)This study aimed to highlight general safety conditions of meat products (n = 24, fresh meat, Turkish sucuk, sausage, and pastirma) and ingredients (n = 20, red paprika, black pepper, coriander, spice mix and fenugreek ... -
Determining The Effect of Catering Companies' Attitudes Toward Customer Complaints on Customer Loyalty
(Journal of Interdisciplinary Food Studies, 2022)Catering companies are organizations that provide catering services with a pre-agreed menu and price, prioritizing public health. This study aimed to determine the effect of catering companies' attitudes toward customer ... -
Development of LLDPE based active nanocomposite films with nanoclays impregnated with volatile compounds
(ELSEVIER, RADARWEG 29, 1043 NX AMSTERDAM, NETHERLANDS, 2018)In this study, a novel procedure was performed for grafting of nanoclays (montmorillonite (MMT) and halloysite (HNT)) with essential oil constituents (thymol (THY), eugenol (EUG) and carvacrol (CRV)) using Tween 80 ... -
Dijital Nesil, Dijital İletişim ve Dijitalleşen(!) Türkçe
(Akademik Bilişim Araştırmaları Derneği, 2013)Sosyologların kuşakları; X,Y,Z olarak bölümlendirmesiyle birlikte aslında bu bölümlendirmenin iletişim araçlarının etkileşimliliğine göre yapıldığı kanısı giderek güçlenmektedir. Zira Z kuşağı olarak adlandırılan dijital ... -
Doç. Dr. Murat Doğan ile röportaj: Sektör ve Akademik Hayatı Üzerine Konuştuk!
(İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University, 2023)Öncelikle bana bu röportaj fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak akademiye diğer bir ifadeyle üniversiteye nasıl yöneldim sorusuyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Bana göre akademi ile sektörü ... -
The effect of different compositions of starter cultures developed from phytic acid-degrading lactic acid bacteria on the sensory quality of bread
(2021)Sourdough is an initial product used in cereal fermentation, usually prepared by adding lactic acid bacteria (LAB) strains to a mixture of wheat and water. Phytic acid present in wheat flours negatively affects the ... -
The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals
(İrfan YAZICIOĞLU, 2023)This study aims to determine the effect of relationship marketing practices in food service businesses on customer loyalty. In the study, focus group interviews were conducted with seven senior sales and marketing ... -
Employees’ perception of robots and robot-induced unemployment in hospitality industry under COVID-19 pandemic
(ELSEVIER SCI LTD, THE BOULEVARD, LANGFORD LANE, KIDLINGTON, OXFORD OX5 1GB, OXON, ENGLAND, 2022)The impact of the pandemic is driving the recent upsurge in service automation and the adoption of service robots in the hospitality industry. As service paradigm and customer expectations shift from conventional customized ... -
Evaluating starter culture potential of wild Penicillium roqueforti strains from moldy cheeses of artisanal origin
(Elsevier, 2021)Penicillium roqueforti from native food habitats can provide more insights into moldy cheese production. The objective of this study was to evaluate the starter culture potential of wild P. roqueforti strains from moldy ...